Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Ioan Dincă, PDG al radioului public: 'Am venit la radio să pun o amprentă modernizatoare, nu o amprentă politică'

Radu Pop
Razvan Ioan Dinca

Noul președinte – director general al Societății Române de Radio, Răzvan Ioan Dincă, crede că provocarea majoră pentru radioul public este modernizarea, iar  obiectivele lui în fruntea instituției sunt „modernizarea, digitalizarea și informarea fără politizare”.

Într-un interviu pentru ziare.com, Răzvan Ioan Dincă a afirmat că radioul e „credibil ca instituție și profesionist ca întreprindere jurnalistică”, iar jurnaliștii posturilor SRR nu au nevoie de „undă  verde” pentru a-și face meseria așa cum trebuie. El a precizat că nu va interveni în politica editorială a radioului, însă va sprijini crearea unui newsroom care să genereze subiecte importante și relevante pentru ascultători.

Enumerând proiectele cu care pornește la drum, directorul general al SRR a spus că vrea să digitalizeze atât conținutul jurnalistic, cât și procesele administrative din instituție, să extindă acoperirea radiourilor cu potențial de audiență (menționând Antena Satelor) și să deschidă noi posturi de radio în mediul online, să organizeze în 2022 o nouă ediție a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio, să deschidă instituțional radioul prin programe precum Open Radio sau Radio pentru toți.

„Să aducem radioul public în secolul XXI”

Răzvan Ioan Dincă a declarat că pentru el e foarte important să mobilizeze oamenii din radio în jurul proiectului de modernizare, considerând că modernizarea include atât introducerea de noi tehnologii, cât și schimbarea mentalităților: „împreună cu colegii mei, îmi propun să aducem radioul public în secolul XXI”. Vorbind despre schimbările rapide din sectorul mass-media, noul PDG a spus că radioul public „nu trebuie doar să țină pasul cu această schimbare, ci să aibă și ambiția de a o defini măcar în parte”.

Deși ajuns la conducerea Societății Române de Radiodifuziune în urma votului Parlamentului, directorul general al SRR își propune să aibă o abordare obiectivă, care să răspundă interesului general, nu să favorizeze partide sau politicieni. „N-am venit la conducerea radioului ca să-l închin cuiva”, a declarat Răzvan Ioan Dincă, insistând că subiectele și temele zilei vor fi „tratate imparțial”.

Noul PDG al radioului public consideră de asemenea că posturile SRR trebuie să fie mai active în combaterea știrilor false, menționând că nu e suficientă doar prezentarea de informații corecte, ci că e nevoie și de demontarea falsurilor care circulă în spațiul mediatic. „E o chestiune de igienă a spațiului public și cred că radioul public trebuie să-și asume aici o parte din efort”, a susținut Dincă.

În cursul interviului, directorul general al SRR a făcut referire și la experiența sa de regizor, menționând succesul musicalului „Mamma Mia!”, care a avut 13 reprezentații la Sala Palatului și cu care a făcut un turneu național. El a punctat de asemenea experiența sa managerială, fiind în trecut directorul general al Operei Naționale din București și al Teatrului Național de Operetă Ion Dacian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.