Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RCS & RDS se retrage din Ungaria. Și-a vândut operațiunile pentru suma de 625 de milioane de euro

www.someseanul.ro
rcs rds

Grupul Digi Communications N.V. a anunţat marţi încheierea contractului de vânzare-cumpărare privind operaţiunile sale din Ungaria către operatorul 4iG, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

În luna martie a acestui an, RCS & RDS (filiala din România a DIGI) şi 4iG au convenit termenii unui acord preliminar care vizau o eventuală tranzacţie pentru cumpărarea DIGI Tavkozlesi SzolgaltatĂł Ltd. şi a filialelor Invitel, I TV şi DIGI Infrastructure. În data de 29 noiembrie 2021, părţile au finalizat negocierile şi au încheiat documentele tranzacţiei pentru transferul filialelor şi operaţiunilor DIGI din Ungaria către 4iG pentru o valoare a tranzacţiei de 625 de milioane de euro. Tranzacţia este supusă unor condiţii, inclusiv aprobării autorităţilor de concurenţă. DIGI şi 4iG vor coopera în vederea finalizării tranzacţiei în cel mai scurt timp.

"Ungaria este o piaţă în care ne-am desfăşurat activitatea cea mai mare parte a existenţei noastre. Am construit acolo, împreună cu echipa locală, o afacere de care suntem foarte mândri şi care este unul dintre operatorii cei mai mari, mai avansaţi tehnologic şi mai de succes din această piaţă. Cu toate acestea, în condiţiile reorientării strategiei noastre către pieţe din vestul Europei, a venit momentul să îi lăsăm pe partenerii noştri de la 4iG să continue această frumoasă poveste şi avem încredere că vor continua munca noastră şi vor amplifica succesul acestui operator." a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

Grupul DIGI a fost prezent timp de 23 de ani în Ungaria, oferind un portfoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile, precum şi telefonie fixă şi mobilă. La nivelul anului 2020, abonaţii DIGI pe piaţa din Ungaria erau în număr de 1,1 milioane la nivel naţional şi unităţile generatoare de venituri (RGU) de peste 2,5 milioane. În 2020, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (200 milioane EUR) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (54 milioane EUR). Potrivit Autorităţii Naţionale Ungare de Media şi Telecomunicaţii (NMHH), DIGI este al doilea operator, după cota de piaţă deţinută, pe segmentele de servicii pay-TV, internet broadband şi telefonie fixă. Dimensiunea extinsă a activităţilor din Ungaria a fost în bună măsură sprijinită şi de numărul mare de angajaţi, aproximativ 3.000.

Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice RCS & RDS, liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente din România, cu operaţiuni în Ungaria, Spania şi Italia. Înfiinţată în urmă cu 28 de ani, compania deţine aproape în totalitate cea mai modernă (de ultimă generaţie) şi extinsă reţea de fibră optică din regiune, depăşind 9,7 milioane de locuinţe în România şi Ungaria (decembrie 2020). DIGI aduce pe piaţă cele mai accesibile servicii de comunicaţii electronice, atât în domeniul comunicaţiilor fixe, cât şi în cel al comunicaţiilor mobile. În România, Grupul DIGI are aproximativ 14.700 de angajaţi (20.000 pe toate pieţele pe care activează).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.