Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția ministrului Afacerilor Europene după ce România a fost `desființată` în Parlamentul European: `Singura cale este cea a dialogului!`

stiripesurse.ro
Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a reacționat la declarațiile vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, invitând la dialog pentru rezolvarea situației.

România, 'desfiinţată' în Parlamentul European. Prim-vicepreşedintele CE ameninţă Guvernul cu judecata

"Referitor la discuțiile din Comisia LIBE a Parlamentului European, trebuie spus că singura cale pentru rezolvarea situației rămâne calea dialogului. România și Comisia Europeană se află în contact permanent, țara noastră participă la toate mecanismele existente într-un mod deschis și onest, iar acest lucru trebuie reliefat ca atare într-un mod pozitiv. De altfel de la primele discuții au fost parcurși pași importanți în găsirea unor soluții, inclusiv prin adoptarea recentă a unor măsuri constructive ca urmare a recomandărilor specialiștilor din domeniul judiciar." explică într-o postare pe Facebook, ministrul Negrescu.

Acesta mai adaugă faptul că "la 28 de ani de la recâștigarea democrației, România este capabilă să găsească cele mai bune soluții".

Frans Timmermans pune degetul pe rană: CRITICĂ întreaga retorică a coaliției PSD-ALDE

"Suntem un stat membru cu drepturi depline al UE, profund atașat de valorile democratice europene, iar legiuitorul român cu sprijinul Curții Constituționale și în deplin acord cu Constituția României și angajamentele internaționale poate găsi cele mai bune soluții pentru a legifera." consideră fostul europarlamentar PSD.

În acest sens, Negrescu menționează faptul că dezbaterea despre Legile Justiției rămâne una eminamente tehnică iar protestele din 10 august sunt în prezent anchetate de instituțiile abilitate.

"Discuțiile care se vor purta zilele următoare la Strasbourg sunt în măsură să ofere acele clarificări necesare pentru a evita eventuale neînțelegeri. Discuțiile din Parlamentul European, precum cele din parlamentele naționale, sunt evident politice dar nu există o altă expresie mai bună a democrației decât printr-un dialog real, onest și necesar între reprezentanții cetățenilor" încheie postarea ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.