Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIE din CSM la decizia lui Iohannis de a NU o revoca pe Kovesi: Președintele a respectat dispozițiile constituționale

csm

Decizia președintelui Iohannis de a refuza cererea de revocare a șefei DNA este una legală și constituțională, apreciază procurorul Cristian Ban, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cel care anul trecut a deținut funcția de vicepreședinte al CSM.

„Președintele României și-a exercitat, cu respectarea dispozițiilor constituționale și legale, atribuțiile de apreciere asupra legalității și temeiniciei propunerii de revocare din funcție a procurorului șef DNA, propunere înaintată de ministrul Justiției. În vederea luării deciziei, domnia sa a avut la dispoziție, conform legii, filtrul cu rol consultativ al secției pentru procurori a CSM”, a declarat Cristian Ban, pentru STIRIPESURSE.RO.

Practic, procurorul Cristian Ban face trimitere indirectă și la anunțul despre o posibilă sesizare a CCR în urma anunțului făcut de Iohannis, precizând că președintele a respectat dispozițiile constituționale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, 16 aprilie, că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ, pe 27 februarie, propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Tudorel Toader a fost singurul participant la ședința din 27 februarie care a votat pentru un aviz pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.