Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție DURĂ din USR după ce Renate Weber a fost aleasă Avocat al Poporului: 'Sună tragic pentru democrația românească'

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Senatorul USR George Dircă, preşedintele Comisiei pentru constituţionalitate din Senat, a transmis că PSD-ALDE „calcă în picioare voinţa românilor din 26 mai” prin numirea fostului europarlamentar Renate Weber în funcţia de Avocat al Poporului.

„PSD-ALDE calcă în picioare voința românilor din 26 mai și o numește pe Renate Weber Avocat al Poporului

Vă vine să credeți că România va avea un Avocat al Poporului care de fapt va răspunde comenzilor lui Tăriceanu? Sună tragic pentru democrația românească, dar fără voie sau printr-o scăpare, doamna Viorica Dăncilă ne informase public încă de ieri că „ALDE va avea funcția de Avocat al Poporului”.

Renate Weber este cea care va ocupa timp de 5 ani funcția de Avocat al Poporului în condițiile în care în ultimii 5 ani am avut parte de Victor Ciorbea- un avocat loial PSD-ului și care s-a remarcat prin concedii strategice când trebuia să conteste vreo Ordonanță de Urgență ignorând interesele cetățenilor români, avid după beneficii și pensii speciale.

Amenințare cu bombă - Un avion de pasageri, aterizare de urgență la Londra

Renate Weber este cea care în urmă cu 2 luni trimitea o scrisoare către Parlamentul European prin care încerca să blocheze candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de Procuror European.

Renate Weber este cea care a susținut în Parlamentul European toate modificările odioase la adresa justiției, pe care partidul de buzunar ALDE le-a operat alături de PSD, și pe care întreaga comunitate europeană le-a condamnat.

Renate Weber este cea care a votat împotriva rezoluției Parlamentului European prin care se dorea sancționarea politicilor iliberale adoptate de guvernul Orban de la Budapesta.

Marii absenți de la Congresul PSD

Renate Weber este cea care s-a aflat pe lista de candidați ALDE pentru alegerile Europarlamentare din 26 mai, o listă pe care românii au aruncat-o la coșul de gunoi al politicii, ALDE nefiind capabil să depășească pragul electoral de 5%.

În aceste condiții, pe calapodul cu care PSD și ALDE ne-a obișnuit să-și răsfețe și să-și recompenseze oamenii loiali, vine această propunere în persoana lui Renate Weber, fără a ține cont de exprimarea cetățenilor din 26 mai, fără a ține cont de integritatea și obiectivitatea pe care un viitor Avocat al Poporului ar trebui să le aibă.

De fiecare dată, membrii PSD-ALDE în frunte cu doamna prim-ministru Dăncilă afirmă în spațiul public că „sunt deschiși dezbaterilor, că țin cont de opiniile opoziției și că guvernează pentru români”. Total fals!

În realitate, este un simulacru și un abuz de putere zilnic. PSD și Alde au numit oameni în toate instituțiile importante din România iar efectele nocive ale acestei Alianțe se vor resimți și în viitor.

Românii au nevoie de oameni competenți, echilibrați și obiectivi în instituțiile publice, iar în cadrul acestor așteptări, USR a propus pe Péter Eckstein-Kovács în funcția de Avocat al Poporului.”, scrie senatorul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.