Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția ministrului român din Franța, după incidentele fără precedent de la Nisa / VIDEO

gsp.ro
nice marseille meci

Ministrul sportului din Franța, românca Roxana Mărăcineanu, a declarat că incidentele de la meciul OGC Nice - Olympique Marseille reprezintă o insultă la adresa fotbalului şi a cerut sancţiuni pentru persoanele responsabile.

  • "Ceea ce s-a întâmplat este regretabil având în vedere timpul petrecut la meciuri fără spectatori. Este intolerabil, pentru că prima condiţie pentru ca un meci să abă loc este să se asigure siguranţa celor care sunt pe teren, jucători, arbitri şi antrenori. Aceste incidente sunt o insultă pentru fotbal, pentru sport şi pentru suporteri", a declarat Mărăcineanu, care a cerut sancţiuni pentru cei care au aruncat cu obiecte şi au invadat terenul.

Meciul de la Nisa, disputat pe Stadionul Allianz Riviera, a fost întrerupt în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei gazdă au invadat suprafaţa de joc, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

Situaţia s-a inflamat când ultraşii din Nisa au invadat terenul şi au început lupte între suporteri, oficiali şi jucători ai ambelor echipe. În cele din urmă, jucătorii au părăsit terenul de joc şi au intrat la cabine.

Antrenorul lui OM, Jorge Sampaoli, a insistat ca jucătorii săi să nu se întoarcă pe teren, având în vedere situaţia, decizie susţinută de preşedintele clubului din Marsilia, Pablo Longoria.

Meciul urma a fi reluat, dar Olympique Marseille a refuzat să revină pe teren, oficialii temându-se pentru securitatea jucătorilor, ceea ce a determinat LFP să declare finalul întâlnirii şi victoria echipei Nice, la masa verde, cu 3-0.

Trei jucători ai lui OM, Luan Peres, Matteo Guendouzi şi Dimitri Payet, au fost răniţi în incidente, în timp ce conducerea lui Nice a susţinut, conform RMC, că jucătorii Jean-Claire Todibo şi Justin Kluivert au fost agresaţi fizic de personalul de securitate al echipei din Marsilia, în timpul luptelor de pe teren.

Primarul oraşului Marsilia a luat poziţie în favoarea jucătorilor lui OM, care au refuzat reluarea partidei.

"Mândru de echipa mea, care nu a luat parte la această mascaradă", a comentat incidentele primarul din Marsilia, Benoît Payan.

"Jucători răniţi, securitatea eşuată: meciul OGCN-OM nu ar fi trebuit niciodată reluat", a scris Payan pe Twitter, regretând o "decizie tristă" pe care a luat-o LFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.