Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIE dură din Pro România, după analiza economistului-șef BNR: lider județean semnalează problema tezaurului de la Moscova

Facebook
pro romania

Liderul Pro România Constanța, fostul ministru Mircea Titus Dobre, îi reproșează economistului-șef BNR, după analiza publicată joi de acesta, că în loc să vină cu soluții, spune doar ce nu se poate face. Liderul județean Pro România oferă ca variantă de lucru o lege implementată în SUA pentru ajutorarea oamenilor de afaceri.

Vezi si: Marcel Vela aruncă în aer dosarul penal de la Aeroportul Cluj-Napoca: scandalul ar putea să bubuie inclusiv în curtea Guvernului! .

„Domnul economist-șef #ValentinLazea a ieșit în fața națiunii să ne spună ce nu se poate. Eu îmi doresc să ne spună ce se poate face! Dacă nu are toate datele, i le ofer eu, chiar acum, aici. Deși cred că le cunoaște foarte bine și este un moment potrivit ca reponsabilii de la vârful #BNR să puna pe masă „inventarul precis” al Tezaurului. Dosarul „Moscova 2” ne reamintește ce imens e Tezaurul României, la valoarea de azi. Rușii ne-au sechestrat 10 miliarde de dolari.

Făcut public în premieră de ziarul Libertatea, dosarul „Moscova 2” conţine un raport detaliat al guvernatorului BNR Alexandru Ottulescu, adresat mareşalului Ion Antonescu, pe 12 noiembrie 1941. Ei au evaluat la 515 miliarde de lei, la nivelul anului 1941, Tezaurul de la Moscova, ceea ce înseamnă 10 miliarde de dolari astăzi, aproximativ 10% din datoria externă a României. Actualizarea valorii tezaurului la 10 miliarde de dolari, în funcție de evaluarea din 1941, este, desigur, supusă relativului, pentru că în patrimoniul românesc sechestrat la Moscova sunt și tablouri sau lucruri fie greu de estimat, fie inestimabile.

Tezaurul de la ruși e mai mare decât credem, iar România n-o să mai vadă (probabil) nimic din el. Sunt multe miliarde de euro pe care România ar trebui să le recupereze. O anecdotă din presa ultimilor ani spune că Mugur Isărescu i-a povestit lui Marian Voicu despre existența unui seif în care e dosarul cu tezaurul, care se dă din mână în mână, de la un guvernator BNR la altul, încă din 1922. Cu voce tremurândă și promisiunea succesorului că va face tot ceea ce poate pentru a recupera aurul. Marian Voicu atrage atenția asupra faptului că tezaurul BNR reprezintă mai puțin de a zecea parte din ceea ce s-a trimis – iar estimarea este destul de vagă, pentru că, până în ziua de astăzi, nu se știe exact ce a ajuns la ruși. În afară de BNR, nu prea are nimeni inventare precise. Valoarea Tezaurului trebuie trecută în dreptul României, chiar dacă nu există fizic. Și atunci, domnule Valentin Lazea, devenim și noi creditor net!

Ar trebui să ne pregătim să răspundem la următoarea întrebare:

Nu cumva multe firme antreprenoriale RO au capitaluri negative fix și pentru că BNR este bântuită de niște stafii comuniste / nomenclaturiste / sinecuriste, a căror impunitate ar merita adusă în discuție, căci par a nu se adapta la exerciții specifice Democrației?

Această marota antiromânească / anticapitalistă a unora din BNR nu este nouă.

Eu cred că unii care conduc/fac parte sau sunt în vârful ierarhiei unor instituții reprezentative ale României trebuie să înțeleagă mai întâi că ei aparțin acelei instituții și nu instituția le aparține lor. Și trebuie să se lupte în așa fel încât să vină cu decizii care să ajute companiile/cetățenii, nu cu văicăreli.

Președintele Trump ajută micile afaceri să depășească această urgență economică prin acordarea de fonduri necesare în vederea păstrării angajaților și continuării activității.

Grație Legii The CARES, Președintele Trump îi ajută pe proprietarii americani de afaceri prin:

- Acordarea a 350 miliarde $ ca împrumuturi nerambursabile către întreprinderile mici, prin intermediul Programului de Protecție Salarială (Paycheck Protection Program)

- Acordarea de avansuri la împrumuturi SBA (Small Business Administration) pentru situații de urgență care nu trebuie rambursate

- Exonerarea de la plata împrumuturilor SBA nededicate situațiilor de urgență pentru lunile următoare

Paycheck Protection Program (PPP) - Programul de Protecție Salarială

SCOP:

Prin Paycheck Protection Program se asigură că întreprinderile mici pot continua să-și plătească angajații și să acopere anumite costuri pe durata acestei crize sanitare fără precedent. Acest program poate fi utilizat pentru până la opt săptămâni de la efectuarea împrumutului pentru acoperirea costurilor salariale și a altor cheltuieli eligibile.

CINE ESTE ELIGIBIL?

Pot solicita aderarea toate întreprinderile – inclusiv cele nonprofit, organizațiile de veterani, concernele tribale, proprietățile individuale, persoanele fizice autorizate și antreprenorii independenți - cu 500 sau mai puțini angajați.

Întreprinderile din anumite domenii pot avea peste 500 de angajați, în cazul în care întrunesc standardele SBA privind dimensiunea, pentru domeniile respective.

DETALII PRIVIND ÎMPRUMUTUL:

- Mii de bănci, uniuni de credit și alți creditori vor fi disponibili pentru a oferi aceste împrumuturi, inclusiv creditori din zona dumneavoastră.

- Împrumuturile de până la $10 mil. pot fi utilizate pentru a acoperi cheltuielile salariale, concediile medicale plătite pentru care nu primiți credit fiscal în baza Programului pentru Familii (Families).

- Legea privind primul răspuns în cazul coronavirusului (First Coronavirus Response Act), prime de asigurări, chirie, utilități și plata dobânzilor aferente creditelor ipotecare.

- Dacă vă păstrați întregul personal, la același nivel salarial, și utilizați împrumutul pentru plata salariilor și altor cheltuieli eligibile, întregul dumneavoastră împrumut va fi 100% nerambursabil.

- Pentru a beneficia de împrumut, adresați-vă unui creditor participant pentru a completa cererea și a înainta documentația necesară. Programul este disponibil până la 30 iunie 2020.

Împrumut nerambursabil pentru gestionarea întreprinderilor mici

SCOP:

Legea CARES prevede nerambursarea plăților aferente împrumuturilor pentru majoritatea împrumuturilor SBA existente. Odată implementată, nu va mai trebui să efectuați plățile aferente împrumutului pentru următoarele șase luni.

CINE ESTE ELIGIBIL?

Proprietarii de întreprinderi mici care participă la 7(a), Community Advantage, 504, sau la programele de împrumuturi micro.

DETALII:

- Nu este necesară nicio acțiune în vederea obținerii acestei facilități.

- Plățile datorate în timpul acestei perioade de șase luni nu vor trebui rambursate niciodată.

- Această facilitate poate fi aplicată și noilor împrumutători.

- În cazul în care vă confruntați în prezent cu dificultăți în respectarea obligațiilor care vă revin, contactați-vă creditorul cu privire la amânarea următoarei plăți.

Alte Opțiuni cu privire la împrumuturile SBA

SCOP:

Împrumuturile în cazul dezastrelor economice (Economic Injury Disaster Loans (EIDL)) sunt deja disponibile în toate cele cincizeci de state, Washington D.C., și teritorii pentru a susține proprietarii de întreprinderi mici în continuarea funcționării pe durata acestei pandemii.

CINE ESTE ELIGIBIL?

Întreprinderile mici, organizațiile non-profit, întreprinderile tribale și cooperative.

DETALII:

- În urma înaintării solicitării, întreprinderile mici pot fi eligibile pentru o nouă plată imediată în avans.

- Această plată imediată în avans nu trebuie rambursată.

- Împrumuturile complete în cazul dezastrelor economice sunt oferite la o rată a dobânzii scăzută, pe termen lung.

Dacă aveți nevoie de experți care să știe să facă aceste lucruri pentru România și pentru români, mai bine cereți ajutor, decât să ne spuneți că nu se poate! Ba se poate! Dar trebuie să se și vrea”, a scris Dobre pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.