Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacţii dispre Bruxelles după atacul extremiştilor maghiari la Ambasada României: Se cere intervenţia Comisiei Europene

Facebook Marius Paşcan
ambasada romania ungaria steag secuiesc

Gestul extremiștilor maghiari trebuie să genereze reacții urgente de la nivel european! Îi solicit președintelui Comisiei Europene, domnului Jean-Claude Juncker, să ia o poziție publică pe marginea acestui eveniment regretabil prin care se pune în discuție însăși unitatea Uniunii Europene, spune europarlamentarul Daniel Buda într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Numărul 2 din PSD, replică TRANŞANTĂ înainte de şedinţa PSD: 'Cei care FORŢEAZĂ demiterea premierului să aibă şi soluţii...' - VIDEO

"Atitudinea instigatoare a grupării extremiste maghiare este inacceptabilă într-o Europă unită, fondată pe valori precum toleranța, respectul față de drepturile omului, față de libertățile fundamentale și a statului de drept. Defăimarea simbolurilor naționale este un act reprehensibil, cu urmări grave asupra relațiilor diplomatice, iar săvârșirea unor astfel de acțiuni contravine flagrant cu prevederile Convenției de la Viena. Sintagma ”Unitate prin diversitate” trebuie să reprezinte acum, mai mult ca niciodată, motto-ul statelor membre iar acesta trebuie să fie reflectat prin acțiuni concrete de către autoritățile naționale.

Nu dorim ca România să urmeze modelul Spaniei, unde o situație insuficient de bine gestionată a generat probleme pentru Uniunea Europeană. Oficialii europeni și, în special președintele Comisiei, domnul Jean-Claude Juncker, trebuie să adopte o poziție imediată în legătură cu acest incident condamnabil și să dispună toate măsurile necesare pentru a se asigura inviolabilitatea și integritatea misiunilor diplomatice ale României, dar și ale celorlalte state membre. Voi trimite în această săptămână o scrisoare oficială domnului Jean-Claude Juncker în care o să-i solicit să intervină în acest caz și să îmi comunice totodată măsurile luate.

Tensiunile și rivalitățile unor grupuri restrânse de partizani ai extremismului nu pot umbri progresele istorice și relațiile diplomatice între două state membre care și-au asumat angajamente comune, în spiritul valorilor Uniunii Europene. Totodată, premierul maghiar Viktor Orban trebuie să se delimiteze de gestul incalificabil al acestor extremiști fanatici care, prin astfel de acțiuni reprobabile, urmăresc să pună la îndoială existența statului unitar național român, acum în Anul Centenarului.", se arată în comunicat.

Citeşte şi: Gabriela Firea dă SEMNALUL şi face un nou apel la CALM: 'Să lăsăm luptele interne deoparte...'- VIDEO .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.