Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan anunță o nouă operațiune în provincia Idleb

reuters
Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că rebelii sirieni susţinuţi de Ankara au lansat o nouă operaţiune în provincia Idleb (nord-vestul Siriei), controlată în mare parte de jihadişti din fosta ramura Al-Qaida în Siria, informează AFP, Reuters şi dpa, scrie agerpres.ro

"Luăm noi măsuri pentru a asigura securitatea în Idleb. Astăzi, o operaţiune serioasă are loc în Idleb şi va continua", a afirmat Erdogan în timpul unui discurs televizat. 

În răspuns la întrebările adresate de jurnalişti, şeful guvernului turc a menţionat că Armata Siriană Liberă este cea care desfăşoară operaţiunea şi că armata turcă nu se află "încă" Idleb. 

Regiunea Idleb a fost desemnată în luna mai ca fiind una dintre "zonele de dezescaladare" din Siria, în baza unui acord între Rusia şi Iran, susţinători ai regimului, şi Turcia, care îi sprijină pe rebeli. Oraşul Idleb a trecut la sfârşitul lui iulie sub controlul jihadiştilor din fosta ramură Al-Qaida în Siria, după retragerea unui grup insurgent rival.

În timpul negocierilor de la Astana dintre Rusia, Iran şi Turcia s-a decis înfiinţarea a patru "zone de dezescaladare" în Siria, în regiunile Idleb (nord-vest), Homs (centru), în Ghouta Orientală, lângă Damasc, precum şi în sudul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.