Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan, invitat la un summit UE în martie

sputnik
Erdogan

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk l-a invitat pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan la un summit al Uniunii Europene care va avea loc în Bulgaria în luna martie, informează Politico. Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al lui Tusk, a spus într-o postare pe Twitter că la summit vor fi prezenţi şi Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene şi Boyko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE.

Aamann a adăugat că summit-ul ar urma să aibă loc pe 26 martie la Varna pentru a se discuta relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Turcia precum şi alte probleme regionale şi internaţionale. Tensiunile dintre Ankara şi UE s-au intensificat după lovitura de stat eşuată din Turcia la care autorităţile turce au reacţionat arestând judecători, jurnalişti şi membri importanţi din opoziţie. În ultima lună, preşedintele turc a încercat să îmbunătăţească relaţiile cu liderii UE prin vizite la preşedintele francez Emmanuel Macron şi la prim-ministrul italian Paolo Gentiloni.

În invitaţia pe care Tusk i-a trimis-o lui Erdogan, preşedintele Consiliului European scrie că în cadrul unei întâlniri din mai 2017, cei doi au căzut de acord să încerce un dialog deschis la toate nivelele. Această nouă întâlnire, a spus Tusk, „va fi o bună ocazie să examinăm împreună aspectele de interes comun precum şi ultimele evenimente din Turcia, inclusiv situaţia statului de drept şi a libertăţilor fundamentale”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.