Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Tayyip Erdogan lansează acuzații grave la adresa SUA: 'Să vă fie rușine! Au SACRIFICAT relațiile cu Ankara'

reuters
Erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că SUA și-au asumat riscul de a 'sacrifica' relațiile cu Turcia și l-a acuzat pe ambasadorul american la Ankara că se află la originea tensiunilor actuale dintre cele două țări, transmite AFP.

''O spun foarte clar: ambasadorul (american John Bass) de aici este cel care se află la originea'' tensiunilor, a spus șeful statului turc.

Citește și: Decizia care îi va afecta pe toți clienții săi! Ce ÎNCHIDE Vodafone

''Este inacceptabil ca Statele Unite să sacrifice un partener strategic precum Turcia, totul de dragul unui ambasador obraznic'', a adăugat Erdogan într-un discurs extrem de virulent rostit la Ankara.

Relațiile americano-turce — tensionate deja din cauza sprijinului militar american pentru combatanții kurzi în Siria și pentru că SUA nu doresc să-l extrădeze pe clericul musulman Fethullah Gulen, despre care Ankara crede că s-a aflat în spatele puciului eșuat din 15 iulie 2016 — s-au înrăutățit după arestarea unui angajat turc al consulatului american la Istanbul, ceea ce a determinat duminică Washingtonul să suspende serviciul de vize.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis laudă „o investiție unică în România”! Suma uriașă cu care a fost pusă țara noastră pe „harta mondială”

Câteva ore mai târziu, Ankara a procedat la o măsură similară privind vizele pentru cetățenii americani.

Erdogan a evitat însă până acum să-l critice pe președintele american Donald Trump, imputând ambasadorului Bass suspendarea vizelor, în pofida faptului că Departamentul de Stat a indicat faptul că decizia a fost luată 'în coordonare' cu guvernul american. ''Dacă acest ambasador la Ankara este cel care conduce marile State Unite al Americii, atunci să vă fie rușine!'', a insistat președintele turc, care a calificat suspendarea vizelor drept o măsură 'injustă și disproporționată'.

Citește și: Acuze grave la adresa Carrefour! Cum ar „țepui” clienții

Pe de altă parte, el a acuzat consulatul SUA la Istanbul că 'ascunde' un al doilea 'suspect' căutat de justiția turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.