Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RECORD ISTORIC Jurnaliștii Washington Post au calculat: Câte minciuni spune Donald Trump pe zi

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a făcut 1.628 de declaraţii false sau mincinoase în cursul celor 298 de zile de la învestirea sa în funcţie, ceea ce reprezintă în medie 5,5 minciuni pe zi, a calculat într-un material publicat marţi ziarul Washington Post, citat de publicaţia belgiană Le Soir, scrie agerpres.ro

Într-un astfel de ritm, este de aşteptat ca Trump să ajungă la 2.000 de declaraţii eronate în primul său an de mandat şi la 8.000 de minciuni până la sfârşitul mandatului său.

Klaus Iohannis, reacție la Raportul MCV: 'Un serios semnal de alarmă de care coaliția de guvernare trebuie să țină cont'


Washington Post precizează că ritmul minciunilor lui Trump a crescut brusc în ultima lună, atingând 9 declaraţii false pe zi. Numărul lor atât de mare se explică parţial prin faptul că Donald Trump se repetă adeseori. Deci, Trump a pronunţat de trei sau patru ori aceleaşi 50 de minciuni. 

Preşedintele american a mers atât de departe încât a spus de 60 de ori că Obamacare 'este pe cale să moară' sau 'a murit'. Or, nu este cazul, conform Biroului pentru buget al Congresului. 

Conform ziarului american, Trump comite cele mai multe erori sau falsuri atunci când vorbeşte despre nivelul şomajului din SUA, taxe, piaţa bursieră americană şi programul de sănătate Obamacare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.