Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regatul Unit a ridicat nivelul de ALERTĂ TERORISTĂ: 'E o foarte probabil un atentat republican'

marea britanie

Guvernul britanic a ridicat miercuri la 3, pe o scară până la 5, nivelul de alertă antiteroristă în legătură cu Irlanda de Nord, relatează AFP. Măsura vizează Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, în timp ce în Irlanda de Nord alerta antiteroristă este deja de câţiva ani ridicată la nivelul 'grav'.

Ministrul de interne britanic, Theresa May, a justificat această măsură prin ''ameninţarea persistentă reprezentată de activitatea republicană disidentă''. ''Acest lucru semnifică faptul că există o mare posibilitate de atac terorist'', a adăugat ea.

Citește și: O fostă prezentatoare de știri de la Antena 1, șantajată de fostul iubit cu poze cu ea goală: Ce fotografii a publicat / FOTO

Armata Republicană Irlandeză (IRA) a a anunţat în 2005 că a depus definitiv armele, dar grupări republicane disidente sunt suspectate că sunt active în continuare.

În luna martie, o grupare care se autointitulează 'Noua IRA' a revendicat un atentat cu bombă comis la Belfast şi soldat cu moartea unui gardian de închisoare.

Citește și: Acest număr ESTE INTERZIS în America: Iată motivul / VIDEO

În aceeaşi lună, poliţia britanică a descoperit o importantă ascunzătoare de arme şi explozibili, într-un parc la 50 de kilometri nord de Belfast, scrie agerpres.ro.

Referitor la terorismul internaţional şi ameninţarea reprezentată mai ales de gruparea Stat Islamic, nivelul de alertă în ansamblul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost fixat la 'grav' din august 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.