Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regele Salman al Arabiei Saudite, în vârstă de 84 de ani, a fost supus unei operaţii de îndepărtare a vezicii biliare

News1 English
Regele Salman

Regele Salman al Arabiei Saudite, în vârstă de 84 de ani, a fost supus joi ”cu succes” unei operaţii de îndepărtare a vezicii biliare, la trei zile după ce a a fost internat la spital, a anunţat cabinetul regal, relatează AFP, potrivit news.ro.

Arabia Saudită comunică în mod rar pe tema stării sănătăţii bătrânului monarh, care conduce din 2015 regatul, primul exportator de petrol brut din lume şi cea mai mare economie din lumea arabă.

Regele Sallman este al doilea lider al unei ţări arabe de la Golful Persic spitalizat.

Citește și: Alte două orașe, la un pas de a intra în carantină: Va fi crunt! Va fi dezastru economic

Emirul Kuwaitului, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, în vârstă de 91 de ani, s-a dus joi în Statele Unite pentru a urma un tratament medical.

Regele Salman ”a fost supus azi (joi) unei operaţii prin laparoscopie de îndepărtare a vezicii biliare, la spitalul specializat King Faisal de la Riad”, a anunţat cabinetul regal într-un comunicat difuzat de agenţia oficială saudită de presă SPA. El urmează să rămână în convalescenţă la spital o anumită vreme în urma operaţiei ”reuşite”, se arată în comunicat.

Suveranul saudit a prezidat miercuri, prin videoconferinţă, de la spital, o reuniune a Consiliului de Miniştri.

Spitalizarea sa, luni, în urma unei inflamaţii a vezicii biliare a condus la amânarea vizitei la Riad a premierului irakian Mustafa al-Kazimi.

În domnia lui Salman, regatul ultraconservator, care aplică o versiune rigoristă a islamului, a lansat reforme economice post-petrol, a adoptat o politică externă mai fermă şi a intrat în războiul civil din Yemen împotriva rebelilor susţinuţi de Iran, rivalul său regional.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

Arabia Saudită s-a confruntat cu o serie de controverse după ce fiul regelui Salman, Mohammed, a fost numit prinţ moştenitor, în iunie 2017, mai ales după asasinarea, în octombrie 2018, a jurnalistului şi criticului puterii de la Riad Jamal Khashoggi, în Consulatul saudit de la Istanbul.

Prinţul moştenitor a fost desemnat de către oficiali turci şi americani drept cel care a comandat asasinatul. Riadul a anunţat că asasinatul a fost comis de agenţi saudiţi care au acţionat singuri şi fără să primească ordine de la conducătorii lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.