Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul Dragnea îmbrățișează mediul de afaceri. Ca să-l sufoce și să-i ia portofelul!

Regimul Dragnea îmbrățișează mediul de afaceri. Ca să-l sufoce și să-i ia portofelul!

Fapte:

1)    ArcelorMittal vrea să abandoneze combinatul siderurgic Galați. Guvernul nu a avut nici o reacție și nu are nici un plan pentru a reduce impactul acestei măsuri, care ar putea lăsa fără venituri mii de familii.

2) La 11 aprilie, Consiliul Investitorilor Străini a scris premierului și președinților celor două camere ale Parlamentului, cerându-le să reglementeze, odată pentru totdeauna, transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, care a generat haos. A fost ignorat.

3)    La 3 aprilie, Coaliția pentru Dezvoltarea României - una dintre cele mai importante inițiative ale mediului de afaceri din România – i-a scris primarului Gabriela Firea, explicându-i că modul de funcționare a Companiilor Municipale din București a dat „cale liberă pentru instituirea unui soi de monopol al proastei calități pe bani mulți”. Mesajul a fost ignorat.

4) La 14 februarie, Consiliul Investitorilor Străini i-a scris premierului Dăncilă, anunțând că este dispus să sprijine, prin know-how, construirea autostrăzilor din România. A fost ignorat.

 

Niciodată, din 1990, când muncitorii de la IMGB făceau miting împotriva „patronilor”, n-a fost mediul de afaceri mai ignorat și mai asuprit. Legislația se schimbă haotic, contractele cu statul se acordă clientelei pesediste, iar ANAF are un dublu standard - unul față de prietenii Partidului, altul față de firmele cinstite, care refuză să cotizeze la casieria PSD. Distrugerea sistemului de educație, imigrația masivă și concurența neloială pe piața muncii din partea statului – unde salariile au crescut artificial – sunt alte probleme care afectează mediul de afaceri.

Faptul că o bandă precum cea pesedistă nu vrea decât să-i jumulească pe antreprenorii români și nu-i pasă în ce stare va lăsa economia României, era previzibil.

 

Ce este devastator este lipsa perspectivei, a unui proiect pentru un viitor mai bun pentru cei care vor să dezvolte țara. PNL și USR se comportă ca niște formațiuni de stânga pentru care contează doar pensionarii și bugetarii. Au mesaje exact către acest electorat, dar nici o propunere serioasă, curajoasă, către mediul de afaceri.

 

Eu am susținut în repetate rânduri două propuneri simple:

  • Modificarea Codului Muncii și flexibilizarea sistemului de angajare și concediere, eventual prin introducerea modelului „hired at will”. Deși stânga din Europa blamează acest model american, el apare în spațiul UE sub diferite alte forme. De exemplu, am citit recent că în Olanda în acest moment, 41% din forţa de muncă este formată din freelanceri sau oameni cu contracte part-time.
  • Cod Fiscal simplificat, cotă unică de 10%.

 

În locul unui catastif lung și plictisitor, denumit „Program de guvernare”, trebuie să oferim alegătorilor câteva promisiuni simple, pe care dreapta să se angajeze să le implementeze în cel mult trei luni de la preluarea guvernării.

 

Mă bucură faptul că investitorii străini și români devin tot mai activi și bombardează autoritățile cu scrisori și mesaje – chiar dacă știu că vor fi ignorați. Însă trebuie să facă un pas mai departe: să se implice. Să susțină mișcarea de rezistență, din presă, din societatea civilă, din stradă...Cu tâlharii care te jefuiesc ziua în amiaza-mare nu te lupți cu scrisori politicoase!

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.