Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a ar putea fi tratată pentru COVID-19 cu medicamente antivirale aprobate recent

dailymail.co.uk
Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a, contagiată cu COVID-19, ar putea fi tratată cu medicamente antivirale aprobate recent de agenţiile de reglementare a medicamentelor pentru a combate coronavirusul, au informat luni mass-media locale în lipsa unei confirmări oficiale a Casei regale pe această temă, relatează EFE.

Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei din Londra, nu a comentat cu privire la ce tip de tratament medical urmează regina în vârstă de 95 de ani, testată pozitiv duminică.

Elisabeta a II-a are deocamdată simptome uşoare, similare unei răceli, potrivit unui purtător de cuvânt al Casei regale, care a precizat că regina va continua să exercite online săptămâna aceasta unele activităţi, precum audienţe sau convorbiri telefonice pe care le avea programate.

Potrivit ziarului Daily Telegraph, deşi Palatul Buckingham a continuat să aplice măsuri de precauţie, precum programul de testare zilnică pentru COVID-19 pentru regină şi personalul său, măsurile s-au relaxat treptat în ultimele săptămâni, potrivit Agerpres.ro.

Sănătatea reginei va fi supravegheată de propria sa echipă medicală, condusă de Sir Huw Thomas, şi i-ar putea fi prescrise medicamente antivirale aprobate recent şi considerate un factor cheie pentru a diminua riscul la care sunt expuse persoanele vulnerabile şi cele care au nevoie de tratament spitalicesc, potrivit mass-media.

Aceste medicamente trebuie administrate după trei sau cinci zile de la contractarea virusului.

Recuperarea reginei este urmărită îndeaproape în perspectiva celebrării Jubileului de Platină, marcând 70 de ani de la urcarea pe tron a suveranei britanice.

O sursă din anturajul familiei regale a dezvăluit săptămâna trecută că prinţul Charles s-a întâlnit cu mama sa, regina Elisabeta a II-a, cu două zile înainte să fie testat pozitiv cu noul coronavirus. Sursa a precizat atunci că suverana nu prezenta niciun simptom şi că starea ei de sănătate este monitorizată cu atenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.