Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta a II-a, primul monarh britanic care va sărbători Jubileul de Platină. Planurile anunţate de Palatul Buckingham

evz.ro
regina elisabeta

Palatul Buckingham a anunţat miercuri planurile pentru manifestările dedicate Jubileului de Platină al reginei Elizabeth II, care vor culmina în weekendul 2 - 5 iunie 2022.

Regina Elizabeth II va deveni, în 2022, primul monarh britanic care va sărbători 70 de ani de domnie - Jubileul de Platină, potrivit news.ro.

„Weekendul va oferi ocazia comunităţilor din întregul Regat Unit de a sărbători împreună acest eveniment istoric”, se arată în anunţ.

Pe parcursul întregului an, Majestatea Sa şi membri ai Familiei Regale vor călători prin ţară pentru a participa la diverse manifestări pentru a marca această ocazie.

Punctul culminant va fi reprezentant de weekendul din luna iunie.

În aceeaşi perioadă, din 2 până în 5 iunie,va fi sărbătoare naţională. Cele patru zile vor include evenimente cu public şi activităţi comunitare, momente de reflecţie la nivel naţional asupra celor 70 de ani de serviciu al reginei.

Elizabeth a urcat pe tronul Marii Britanii pe 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani.

Pe 2 iunie 2022, este programată Parada pentru ziua de naştere a reginei, la care vor participa mai mult de 1.400 de soldaţi, 200 de cai şi 400 de muzicieni. Va fi marcată ziua de naştere oficială a reginei, de regulă sărbătorită în a doua sâmbătă din luna iunie.

Farurile din Regat, din Insulele Canalului, Isle of Man şi din Teritoriile britanice de peste mări vor lumina pentru a marca Jubileul de Platină. Pentru prima dată, ele vor fi aprinse în fiecare dintre capitalele ţărilor din Commonwealth.

Pe 3 iunie 2022, la catedrala St Paul, va avea loc o slujbă de recunoştinţă pentru domni, a reginei.

Pe 4 iunie 2022, regina şi membri ai Familiei Regale vor participa la derby-ul din Epsom Downs. Ulterior va avea loc o petrecere la Palatul Buckingham. BBC va organiza şi transmite evenimentul special la care sunt aşteptaţi să participe unii dintre cei mai importanţi artişti din lume. Spectatorii trebuie să se înscrie pentru a putea participa live.

Pe 5 iunie 2022, va avea loc prânzul festiv - The Big Jubilee Lunch. În fiecare an de când a fost iniţiat, în 2009, evenimentul aduce laolaltă oameni din toate comunităţile, care sunt îndemnaţi să împărtăşească prietenie şi mâncare cu vecinii lor, ca parte a sărbătorii.

În preajma Palatului Buckingham şi pe străzile din împrejurimi va avea loc un festival la care sunt aşteptaţi mai mult de 5.000 de oameni din întreg Regatul şi din Commonwealth. Vor fi combinate arta stradală, teatrul, muzica, circul şi costumele pentru a sărbători domnia reginei.

Luna aceasta vor fi anunţate şi detalii pentru o competiţie privind conceperea unei embleme a Jubileului, în colaborare cu Victoria and Albert Museum, Design Museum şi Royal College of Art. Modelul câştigător va deveni emblema oficială pentru sărbătoarea de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.