Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regina Elisabeta, mesaj de Craciun: Lumea s-a confruntat cu momente întunecate în acest an

regina elizabeta II

Lumina triumfă asupra întunericului, declară regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în mesajul său tradiţional de Crăciun, referindu-se la un an 2015 marcat de creşterea atacurilor teroriste, dintre care ultimele la Paris, relatează AFP.

"Este adevărat că lumea s-a confruntat cu momente întunecate în acest an, dar Evanghelia după Ioan conţine un verset plin de speranţă: 'Lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o' ", a spus regina, în acest mesaj cu puternică conotaţie religioasă, potrivit cutumei.

Declaraţia, pre-înregistrată, va fi difuzată vineri la 15.00 GMT, dar fragmente au fost publicate în avans.

Elisabeta a II-a mulţumeşte de asemenea "celor care aduc iubire şi bucurie în vieţile noastre", începând cu familia, în timp ce trei fotografii arătându-i pe prinţul William şi familia sa, prinţul Charles şi soţia sa, iar ultima reprezentând-o cu soţul ei Philip tronează pe masa în faţa căreia ea se exprimă, notează France Presse.

În fiecare zi de 25 decembrie de la venirea la tron, monarhul în vârstă de 89 de ani se adresează Regatului Unit şi Commonwealth, într-un mesaj ce este difuzat la televiziune din 1957. Ea continuă astfel o tradiţie lansată de bunicul ei George al V-lea în 1932 la radio.

Fără a viza guvernul, acest mesaj este una dintre rarele ocazii de care dispune regina pentru a-şi exprima opiniile personale.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.