Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Jean-Jacques Annaud cere publicului din lumea întreagă să îi trimită clipuri cu incendiul de la Notre-Dame

Notre-Dame

Regizorul francez Jean-Jacques Annaud, care a început filmările la un lungmetraj despre incendiul de la Notre-Dame din Paris, a cerut publicului din lumea întreagă să îi expedieze înregistrări video realizate de amatori care au surprins momentele în care celebra catedrala pariziană era cuprinsă de flăcări, potrivit agerpres.ro.

Secvenţele, care trebuie să prezinte "de preferinţă ambuteiajele provocate de incident, cântecele nocturne ale parizienilor care îi încurajau pe pompieri sau reacţiile din străinătate ale oamenilor care au văzut imaginile cu catedrala Notre-Dame cuprinsă de flăcări", pot fi expediate pe un site specializat: notredamebrule.com.

Citește și: Live video! Sișu le cere oamenilor să nu le respecte noile restricții: ‘Ați înnebunit la cap?’

Imaginile selecţionate vor putea fi integrate, contra cost, în filmul "Notre-Dame brule", care ar trebui să fie lansat în 2022.

Regizor al unor filme de mare succes, precum "L'ours" (1988), "Le nome de la Rose" (1986) şi "Deux freres" (2004), Jean-Jacques Annaud a început, la vârsta de 77 de ani, filmările pentru acest lungmetraj despre incendiul care a distrus parţial catedrala pariziană pe 15 aprilie 2019.

Conceput ca un lungmetraj spectaculos şi care va rula pe marile ecrane, acest film va combina imagini de arhivă, într-un procent de aproximativ 5%, cu scene bazate pe reconstituiri.

Scenariul vrea să descrie realitatea tragediei. "Nu vom spune poveşti, este suficient să urmăreşti realitatea, care este infinit mai barocă, uneori burlescă", a declarat regizorul francez în luna martie, odată cu debutul filmărilor.

"Nu aş fi îndrăznit să abordez aceste răsturnări de situaţie dramatice, dacă ele nu ar fi fost încrustate în adevăr. Nu am scris niciodată un scenariu cu atât de multă bucurie şi atât de repede", a adăugat cineastul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.