Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul Radu Muntean, despre succesul Andrei Guţi la Locarno: Eu i-am dat de mult premiul ăsta

Agerpres
Andra Guti

 

Regizorul Radu Muntean a declarat despre succesul actriţei Andra Guţi, premiată sâmbătă, la Festivalul de Film de la Locarno, pentru "cea mai bună interpretare feminină" în filmul "Alice T.", că recunoaşterea este confirmarea că munca şi sacrificiul se văd pe ecran, scrie News.ro.

În cel de-al şaselea lungmetraj al regizorului, Andra Guţi o interpretează pe Alice Tarpan, o tânără de 16 ani, cu o adolescenţă complicată. Premiul prestigiosului festival a fost acordat, la ediţii anterioare, unor actriţe ca Isabelle Huppert, Brie Larson sau Robin Wright.

"Mă bucur mult pentru Andra. S-a aruncat cu capul înainte în filmul nostru şi acum are o primă confirmare că munca şi sacrificiul ei se văd pe ecran. Eu, în orice caz, i-am dat de mult premiul ăsta. A fost o plăcere să lucrăm împreună“, spune Radu Muntean. La rândul său, Andra Guţi mărturiseşte că participarea sa la filmul „Alice T.“ „a fost cu siguranţă cea mai intensă perioadă a vieţii mele".

Andra Guţi s-a născut la Valladolid, Spania, în 1999, şi a absolvit Liceul de Arte "Dinu Lipatti" în 2018. "Alice T." este primul ei rol principal, pentru care a participat la un casting cu peste 800 de tinere actriţe. Filmările au avut loc imediat după ce Guţi a împlinit 18 ani.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno a avut loc intre 1 şi 11 august 2018. Înfiinţat în 1946, este unul dintre festivalurile de film cu cea mai veche tradiţie, fiind recunoscut ca o platformă de prestigiu pentru filmele de artă.

"Alice T." va putea fi văzut în cinematografele din România începând cu 9 noiembrie.

Cu un scenariu semnat de Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu, filmul o are în prim plan pe Alice Tarpan (Andra Guţi), în vârstă de aproape 17 ani, urmărind relaţia acesteia cu mama sa adoptivă, Bogdana (Mihaela Sîrbu).

Filmul este o coproducţie România-Franţa-Suedia, fiind produs de Multi Media Est (MME), casa cu care regizorul a realizat toate filmele sale anterioare. Producător executiv este Dragoş Vîlcu.

Alături de Andra Guţi şi Mihaela Sîrbu, din distribuţie fac parte şi Cristine Hămbăşanu, Ela Ionescu, Bogdan Dumitrache, Teo Corban, Alina Berzunţeanu, Şerban Pavlu şi Maria Popistaşu.

Vânzările internaţionale sunt gestionate de Films Boutique. Filmul are deja distribuitor în Franţa, Bac Films, iar Voodoo Films îl va distribui în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.