Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regizorul şi actorul american Dennis Berry a murit la vârsta de 76 de ani

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam rugaciune ruga

Regizorul, scenaristul şi actorul american Dennis Berry, care a fost căsătorit cu două actriţe emblematice ale Noului Val - Jean Seberg şi Anna Karina, a murit sâmbătă la vârsta de 76 de ani, a anunţat duminică agentul său, relatează AFP.

Regizorul Dennis Berry a încetat din viaţă la Paris, pe 12 iunie. Înconjurat de toată dragostea prietenilor săi, el a plecat să o găsească pe Anna Karina", care a murit în 2019, a declarat agentul său, Ouarda Benlaala.

Născut în Statele Unite, Dennis Berry trăia la Paris încă din anii '70. El s-a căsătorit în 1972 cu actriţa americană Jean Seberg, alături de care Jean-Paul Belmondo a jucat în filmul "A bout de souffle", peliculă emblematică a Noului Val, regizată de Jean-Luc Godard în 1960, informează Agerpres.

Cuplul era deja separat când actriţa Jean Seberg a murit la Paris, în 1979.

În 1982, el s-a căsătorit cu o altă figură reprezentativă a Noului Val, daneza Anna Karina, care a apărut în mai multe filme regizate de Jean-Luc Godard, între care "Pierrot Le Fou". Aceasta a fost a patra căsătorie a Annei Karina şi ultima. În 2018, ea remarca, oarecum surprinsă, "am fost căsătorită timp de aproape 40 de ani cu acelaşi bărbat", într-un interviu acordat AFP.

Dennis Berry, fiul lui John Berry, de asemenea regizor, a avut numeroase roluri mici alături de vedete precum Alain Delon şi Jean-Paul Belmondo (în "Borsalino") şi chiar de Johnny Hallyday, în filme regizate de Jules Dassin, Eric Rohmer, Jacques Rivette, Carlo Lizzani, Jacques Deray şi André Téchiné.

În calitate de regizor, el a realizat "Le Grand Délire" - primul său film - în 1975, cu Jean Seberg şi Isabelle Huppert. În 2017, i-a dedicat soţiei sale un documentar: "Anna Karina, souviens-toi" (Anna Karina, aminteşte-ţi). Ultimul său film, "Sauvages", a fost lansat în 2019.

Dennis Berry a regizat, de asemenea, mai multe seriale de televiziune, precum "Highlander" - în care Marion Cotillard apare într-un episod din 1992 -, "Stargate Sg-1" şi "The Crim".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.