Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber a avut dreptate - Cazul de la Spitalul Judeţean Sibiu confirmă demersurile Avocatului Poporului

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Avocatul Poporului intervine în cazul de la Spitalul Judeţean Sibiu, unde mai mulţi pacienţi c u COVID-19, internaţi la ATI, ar fi fost legaţi şi sedaţi. Situaţia de la Sibiu vine să confirme faptul că demersurile Avocatului Poporului de anul trecut, când a solicitat informaţii despre respectarea drepturilor pacienţilor cu COVID-19, a fost unul îndreptăţilor.

"În contextul dezvăluirilor și anchetelor care se desfășoară privind situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Avocatul Poporului amintește că la începutul lunii iunie 2020, la Recomandarea Subcomitetului pentru Prevenirea Torturii din cadrul ONU, a demarat un proiect vizând spitalele covid și suport covid, pentru a se asigura că atât drepturile pacienților internați, cât și ale personalului medical sunt respectate în egală măsură.

Din păcate, câțiva manageri de spitale, și mai ales unii politicieni, fără să înțeleagă rostul acțiunilor noastre de prevenire, nevoia de transparență atunci când persoanele sunt lipsite de libertate și în imposibilitate de a comunica, așa cum e cazul pacienților internați la terapie intensivă, au blamat instituţia și inițiativa noastră.

Avocatul Poporului nu se substituie niciunei autorităţi publice, nici Parchetului, niciunor comisii de control, care au rolul lor în a stabili exact ce anume s-a petrecut Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Ne exprimăm însă speranța ca în viitor toate autorităţile publice să colaboreze instituţional, deplin și transparent cu Avocatul Poporului, garantul constituţional al respectării drepturilor și libertăţilor fundamentale", se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

În urma informațiilor apărute în spațiul public privind nereguli în tratamentul pacienților internați în cadrul Secției ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat, luni, demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat.

Un fost angajat de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a povestit, pentru publicația locală Turnu Sfatului, că pacienți în stare gravă cu COVID-19 au fost legați de mâini și de picioare, ignorați de cadrele medicale, sedați, astfel că au murit sufocați.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.