Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române la Parlamentul European: Nu omul a fost făcut pentru comerț, ci comerțul pentru om

romania-alege.ro
Parlamentul European

Parlamentul European a organizat joi un seminar despre viitorul politicilor comerciale UE. Părintele George Vâlcu a vorbit din partea Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă UE (CROCEU), propunând recentrarea politicilor comerciale de pe profit pe persoana umană și nevoile ei reale. Moderația este cheia, nu creșterea în sine, a spus el, conform basilica.ro

„Ca să folosim o expresie din Evanghelie, putem spune că nu omul a fost făcut pentru comerț, ci comerțul pentru om”, a spus Părintele George Vâlcu.

El a subliniat că actualul sistem comercial are nevoie de o schimbare fundamentală de traiectorie, din punct de vedere creștin. Părintele a vorbit despre „nevoia de a centra comerțul nu atât pe grija pentru creștere, care cel mai adesea este nesustenabilă, cât pe nevoile reale”.

„Mai mult nu este neapărat și mai bine, iar obiceiul împământenit în societate de a cumpăra de dragul consumului are nevoie de o re-echilibrare printr-un simț al moderației”, a concluzionat Părintele George Vâlcu.

Evenimentul a reunit lideri politici și funcționari UE din domeniu, precum și academicieni și reprezentanți ai comunităților religioase de pe continent.

Gazda seminarului a fost Vice-Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Evenimentul a fost organizat în sistem hibrid, o parte din invitați participând online.

„Comerțul este un instrument puternic într-o lume aflată în schimbare. Transmite lumii ceea ce prețuim în termeni de produse și de parteneri. Și mai transmite la ce nu suntem dispuși să renunțăm atunci când ne dorim un cost mai mic”, a spus Roberta Metsola.

„Comerțul de permite să promovăm valorile care sunt importante pentru noi”, a adăugat ea.

Margaritis Schinas, Vice-Președintele Comisiei Europene, a vorbit despre contribuția importantă a comunităților religioase la dezbaterea în domeniu.

„Comerțul nu este un scop în sine, ci mai degrabă un mod de promovare a dezvoltării durabile pentru toți pe baza anumitor valori centrale non-negociabile precum echitatea socială și protejarea mediului”, a declarat Margaritis Schinas.

Mai multe detalii despre programul seminarului găsiți aici. Înregistrarea integrală a evenimentului o găsiți aici.

Părintele George Vâlcu este Secretarul Biroului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române la Bruxelles. Biroul este membru al Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă UE (CROCEU). Biserica Ortodoxă Română este cea mai mare din Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.