Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reproșuri din ALDE pentru Călin Popescu Tăriceanu, după după ruperea alianței cu PSD: 'Decizia trebuia luată de când Tudorel Toader a fost remaniat'

ALDE
ALDE sigla

Alianța trebuia să ia decizia ieșirii de la guvernare din momentul în care Tudorel Toader a fost remaniat, a declarat, luni seara, Florică Ică Calotă, liderul Alianței la Teleorman. El consideră că, în ultimii trei ani, coaliția cu PSD nu a fost benefică pentru ALDE, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Anunț-bombă după cazul de la Caracal! Polițiștii cer legalizarea prostituției .

Deputatul Florică Ică Calotă, liderul ALDE Teleorman, a declarat că ruperea Coaliției este din vina PSD, care „nu și-a ținut promisiunea”

„În opinia mea, e o decizie care trebuia luată mai de mult, de un an de zile, de când domnul Toader (Tudorel Toader – n.r.) a fost remaniat. Pentru că alianța cu PSD, în decursul celor trei ani de zile, a fost, din punctul meu de vedere, nebenefică pentru ALDE. Cât despre Mircea Diaconu, după cum știți, el a făcut parte din grupul ALDE în Parlamentul European, este un liberal și cred că va lua voturi de la toate partidele politice și va avea un rezultat extrem de bun. Faptul că domnul Tăriceanu nu candidează este, în mare măsură, legat de faptul că PSD nu și-a ținut promisiunea, în sensul că el trebuia să fie candidatul PSD - ALDE- Pro România. PSD încă o dată a jucat la offsid, ne-a amăgit, ne-a ținut încă doi ani de zile la guvernare, mințind că vor pune candidat pe cel mai bine plasat, adică pe domnul Tăriceanu, pentru ca în ultimul moment, să le facă surpriza asta neplăcută”, a spus Calotă.

Citește și: Mega-lovitură! Sute de persoane vor fi concediate

ALDE a decis, luni, ca partidul să iasă de la guvernare, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„La toate aceste întrebări pe care le-am avut și la care așteptam un răspuns favorabil, dând oamenilor speranța îndreptării lucrurilor, din păcate nu am avut niciun fel de contrapropunere și i-am spus că voi merge în fața colegilor. Colegii au luat hotărârea de a se renunța la guvernarea alături de PSD", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Rareș Bogdan face un anunț de ultimă oră: ’Informaţiile sunt extrem de grave’

„Coaliția a funcționat defectuos. Am încercat să credităm această guvernare pentru că am considerat că e nevoie de o anumită stabilitate politică și nu am obiceiul să fac opoziție în cadrul guvernului. De aceea am considerat să ne despărțim. Noi vom trece în opoziție. Am renunțat la candidatura la prezidențiale, pentru a nu se mai spune că intenția de a părăsi coaliția", a mai spus liderul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.