Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republică sau Monarhie!?

Am fost în stradă. Am văzut şi disperare, şi ură, şi răzbunare, şi distracţie. Orice puteai citi pe chipul protestatarilor care nu prea ştiau ce mai protestează, de la îndârjire la zâmbete senine, nevinovate.

Un singur lucru n-am văzut: speranţă...

Cererile întârzie, nemulţumirea e generală, dar cerinţele nu se cristalizează. Nu este nimic programatic, este o explozie de supărare, o supapă pentru nemulţumirile generale.

Dar când vor veni adevăratele cereri, va fi cineva care va deţine fie şi 10 la sută dintre soluţii?

Preşedintele stă la taclale cu partidele şi societatea civilă, se vorbeşte de anticipate. Apoi, cum se poate epura clasa politică? În stradă, nu cred. În Parlament, da! Culmea, în Parlamentul mult hulit, acesta de 588 de oameni, şi nu 300, cum a înţeles tot românul că e musai să fie ca la Termopile.

Ei bine, da, Parlamentul, garantul democraţiei, el este cel mai bine aşezat ca să ajute disperarea şi nemulţumirea din stradă.

Problema este că nimic nu se poate face de azi pe mâine. Şi ar fi bine să nici nu se dorească asta pentru că nu se ştie ce „prieteni” (a se citi: PUTIN-MERKEL) stau în umbră gata-gata să ne „ajute”, şi, apoi, cine ştie câtă vreme democraţia noastră va fi iarăşi doar un vis....

În schimb, oare n-ar fi cazul să lansăm acum o dezbatere adevărată despre monarhie şi rolul ei în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor?

Nu ar fi logic ca marea curăţenie naţională să înceapă de la cap? De sus în jos, lucrurile vin în firea lor, şi în loc de vorbărie inutilă şi televizată a preşedintelui care se crede arbitru, să avem parte şi de ceva istoric de cutremurător.

Un Rege şi o Ţară, totul în faţa lui Dumnezeu. Apoi, să vedem cine face politică şi în numele cui. Ar fi suita cea mai logică pe care ar trebui s-o încercăm aici şi acum!

Ninel PEIA

Deputat PSD Ilfov

www.ninelpeia.ro

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.