Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniunea ambasadorilor IMM-urilor de la București: Small BusinessAct va fi modificat

reuniune ambasadori  IMM-uri

În siajul Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a organizat, în perioada 18-19 martie 2019, conferința Reuniunii Ambasadorilor IMM (SME Envoys). Aceștia sunt reprezentanți ai IMM-urilor numiți de guvernul fiecărui stat din UE, cu rolul de a apăra interesele IMM-urilor în cadrul organismelor de conducere atât de la nivel comunitar cât și local, fiind o interfață între Comisia Europeană și stat în vederea implementării prevederilor Small Business Act (SBA), cadrul european de politici pentru IMM-uri.

Citește și: Curtea de Conturi DĂ DE GOL Guvernele Tudose și Grindeanu - Fondul aflat la dispoziția executivului, MĂRIT de șase ori în 2017

Cu acest prilej, ministrul pentru mediul de afaceri Ștefan-Radu Oprea a iterat ideea că SBA are nevoie de o redefinire: ”Vrem să modificăm Small Business Act, cu scopul de a adapta ecosistemul IMM-urilor din Europa la evoluţiile în domeniul digitalizării. Pentru un mediu de afaceri competitiv, este necesar să facilităm investițiile private, să eliminăm blocajele birocratice și să creăm o infrastructură digitală la nivel european”, a declarat ministrul.

Mai exact, a detaliat Oprea, Small Business Act trebuie actualizat prin introducerea conceptului de digitalizare fie ca nou principiu între celelalte zece, fie adăugarea lui la principiul ”Skills and innovation”.

content-image

Acesta a mai precizat că banii UE din următorul cadru de finanțare (2021-2027) vor merge și spre proiecte (inclusiv ale IMM-urilor) focusate pe digitalizare, inteligență artificială, roboți sau tehnologii digitale precum 5G sau blockchain – totul cu scopul de a accelera informatizarea societății și recuperarea decalajului tehnologic al UE în raport cu SUA sau tigri asiatici.

Prima zi a evenimentului a inclus o vizită la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele și, a doua zi, o conferință care a avut loc la sediul Băncii Naționale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.