Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniunea informală a miniștrilor apărării din UE: ministrul Angel Tîlvăr a subliniat implicarea militarilor români în misiuni sub politica de securitate

Ministerul Apărării Naționale
Angel Tîlvăr

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, transmite că este nevoie în continuare de sprijin pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova, care este un partener vulnerabil în regiunea Mării Negre, informează Rador.

Oficialul român a participat la reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care s-a desfășurat la Toledo, în Spania. În cadrul întâlnirii s-a subliniat importanța cooperării dintre Uniunea Europeană, NATO și ONU, atât în sprijinul Ucrainei, cât și în susținerea celorlalți parteneri din regiune, precum și în asigurarea tranzitului cerealelor ucrainene către statele cele mai vulnerabile.

Ministrul Angel Tîlvăr a amintit de centrul de instruire din România pentru piloți F16, facilitate care va fi deschisă și pentru statele aliate și partenere, inclusiv Ucraina. El a evidențiat participarea militarilor români în cadrul misiunilor și operațiunilor desfășurate sub egida politicii de securitate și apărare comune și contribuția semnificativă la operațiunea EUFOR Althea din Bosnia și Herțegovina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.