Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revista Charlie Hebdo scoate un număr special la un an de la atacul armat asupra redacției

charlie hebdo

La un an după atentatul care i-a decimat redacţia sa de la Paris, la 7 ianuarie, săptămânalul satiric va scoate la 6 ianaurie un număr special care a fost tipărit deja în aproape un milion de exemplare, a făcut cunoscut miercuri conducerea publicaţiei, citată de AFP.

Acest număr dublu - 32 de pagini, în loc de 16 - vândut la preţul obişnuit de trei euro va include un caiet cu desene ale celor dispăruţi - Charb, Honoré, Cabu, Wolinski, Tignous, desenatorii asasinaţi la 7 ianuarie de către doi jihadişti -, precum şi ale desenatorilor actuali şi mesaje de susţinerea din partea unor personalităţi. 

Pentru acest număr, săptămânalul satiric a primit o comandă importantă din anumite ţări ca Germania, unde difuzorii doresc să primească 50.000 de exemplare. 

În prezent, publicaţia se vinde la aproximativ 100.000 de exemplare la chioşc, dintre 10.000 la internaţional, cărora li se adaugă 183.000 de abonamente. 

La o săptămână după atentat, soldat cu 12 morţi la Charlie Hebdo, jurnalul satiric a publicat o "ediţie a supravieţuitorilor", având pe prima pagină un desen al profetului Mahomed sub titlul "Totul este iertat", care s-a vândut în 7,5 milioane de exemplare în Franţa şi în lume. 

Ulterior, jurnalul şi-a reluat ritmul săptămânal de miercuri, iar vânzările la chioşc au revenit treptat la un nivel mai normal, coborând de la o medie de 750.000 în luna iunie la 300.000 în septembrie. În prezent, vânzările s-au stabilizat în jur de 100.000 de exemplare, potrivit directorului financiar, Eric Portheault. 

Înainte de atentat, Charlie Hebdo, care se confrunta cu mari probleme financiare, vindea circa 30.000 de exemplare săptămânal, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.