DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Revoltă la Cluj - Peste 100 de angajați ai Aeroportului au protestat față de deciziile luate de conducerea CJ

makalius.lt
aeroport

Peste 100 de angajați ai Aeroportului Internațional „Avram Iancu” au protestat, marți, față de acţiunile Consiliului Județean Cluj, pe care le consideră „ilegale și discreţionare”, printre care construirea unui terminal Cargo sau realizarea exproprierilor pentru noua pistă de 3.500 metri, scrie Mediafax.

Citește și: Curtea de Conturi DĂ DE GOL Guvernele Tudose și Grindeanu - Fondul aflat la dispoziția executivului, MĂRIT de șase ori în 2017

Participanții la protest s-au adunat, marți, în jurul orei 15, în fața Consiliului Județean Cluj , cu fluiere, având pancarte cu mesaje precum „Vrem să muncim nu să cerșim”, „Stop intereselor personale domle Tișe”, „Manipulați fără rușine! Destul!”, „Blocu’, Tișe și parcarea, strălucesc în toată zarea”, „Stop decapitării profesioniștilor aeroportuluiu”, „Stop abuzului asupra aeroportului”.

În replică la protestul angajaților de la aeroport, la intrarea în sediul Consiliului Județean Cluj, sindicatul instituției a amplasat un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Noi nu apărăm inculpați. Degeaba urlați” iar de la boxe a fost transmis mesajul „Degeaba urlați, noi nu apărăm inculpați. Nu vom ceda. Legea este egală pentru toți”.

Liderul Sindicatului Independent din cadrul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, Gabriel Ene, a declarat că răspunsul CJ Cluj poate fi interpretat ca o „contramanifestație” ilegală, astfel încât va sesiza organele abilitate pentru a lua măsuri.

Ene a afirmat că angajații Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj sunt nemulțumiți de „acţiunile vădit ilegale, discreţionare şi justificate de orgolii şi interese personale ale conducerii Consiliului Județean Cluj și ale președintelui Alin Tişe împotriva activității și dezvoltării aeroportului, dar și a intereselor întregii comunități”.

„O altă nemulțumire este legată de lipsa oricărui interes public manifestat de către autoritatea tutelară, Consiliul Judeţean Cluj, pe timpul actualului mandat al președintelui Tişe, de susţinere a dezvoltării celui de-al doilea cel mai important aeroport al ţării. Avem mai multe revendicări pe care le notificăm Consiliului Județean Cluj, dar și altor instituții ale statului. Vom merge în audiență până la primul ministru să ne susținem punctele de vedere”, a spus Ene.

Potrivit acestuia, printre revendicări se numără construirea unui terminal Cargo de către Consiliul Județean Cluj în cadrul aeroportului, în condițiile în care, în ultimii trei ani au fost transmise zeci de solicitări fără a se primi, însă, niciun răspuns, dar și inițierea exproprierilor necesare finalizării proiectului pistei de 3.500 de metri.

„Cerem aprobarea și susținerea planului de dezvoltare al aeroportului pentru 7 milioane pasageri pe an. Activitatea Aeroportului se raportează permanent la un mediu internațional extrem de competitiv și în permanentă evoluție. Orice blocaj al proiectelor aeroportuare nu va conduce la stagnare, ci la un previzibil declin. Din păcate interesele președintelui Consiliului Județean Cluj în timpul mandatului său politic sunt mai degrabă personale, decât profesionale, de garant al dezvoltării județului, însă atât pentru noi, cât și pentru clujeni, un aeroport modern cu o rețea și mai mare de destinații, va aduce dezvoltare și prosperitate în regiune, precum și mii de noi locuri de muncă”, au mai solicitat angajații aeroportului clujean.

Alte revendicări se referă la abținerea de la orice acțiuni de reducere a bugetului aeroportului, stoparea blocării și acțiuni concrete pentru realizarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri și marfă la aeroport, gestionarea responsabilă, în interesul public, a contractului de concesiune a parcării aeroportului, încetarea oricăror acțiuni de vulnerabilizare a personalului aeroportului și a activității sale, realizarea recepţiei la pista de decolare-aterizare și încetarea oricăror acțiuni de șicanare și alungare a managementului aeroportului și numirea unor persoane care să servească planurilor președintelui CJ Cluj pentru vânzarea sau concesionarea acestuia.

Purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Valentin Jucan, a declarat, la rândul său, că banner-ul amplasat în fața instituției este punctul de vedere exprimat de consiliu și de președintele Alin Tișe.

„Protestul este nefondat fiindcă sprijină interesele personale ale altcuiva, nu interesele aeroportului. Este vorba despre o dispută care se învârte în jurul Consiliului de Administrație al aeroportului. E ca și când sindicaliștii din CJ Cluj protestează în urma alegerilor și ies în stradă spunând că nu sunt de acord cu conducerea instituției. Dacă directorul aeroportului are probleme judiciare, poate să și le rezolve, nimeni nu vrea să decapiteze pe nimeni. Aeroportul va merge mai departe indiferent că va fi o conducere la CJ Cluj sau o altă conducere la aeroport”, a subliniat Jucan.

Protestul angajaților de la aeroport va continua și miercuri, de la ora 15.30, în același loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.