Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ totală! Reacţii DURE, după 'plagiatul' lui Dacian Cioloş: 'E metoda de ANIHILARE a oricărei mişcări reale, necreate în LABORATOARE ideologice...'

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
ciolos perete zid murala

Platforma Civică ÎMPREUNĂ iese la rampă cu critici dure, după ce fostul premier Dacian Cioloş a anunţat numele partidului pe care îl înfiinţează. Reprezentanţii platformei îl acuză pe tehnocrat că a preluat numele formaţiunii lor din dorinţa de a "anihila oricare mişcare reală, organică a poporului român doar pentru că nu a fost creată în laboratoare ideologice".Reprezentanţii formaţiunii vin, într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO, şi cu solicitări tranşante pentru fostul prim-ministru.

Citeşte şi: DECAPITĂRILE de la ANAF continuă! Premierul Dăncilă a DEMIS mai mulţi vicepreşedinţi, toţi cu rang de subsecretar de stat

"Platforma Civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ denunță tentativa inadmisibilă de confiscare a denumirii noastre și constată atât lipsa acută de imaginație politică a fondatorilor unui partid care confiscă denumirea noastră de ÎMPREUNĂ, cât și lipsa cronică de legitimitate populară dacă este nevoie ca, pentru înființarea unui partid, să fie confiscată denumirea celei mai largi inițiative civice din România.

Platforma civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ este cea mai mare  și profundă formă de unitate a societății civile din România compusă din peste 1000 de ong - uri și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată, într-un număr așa copleșitor în istoria recentă a României. Ea nu a avut și nu are nicio legătură cu Dacian Cioloș ori cu mișcarea acestuia.

Citeşte şi : Traian Băsescu cere NOI DESECRETIZĂRI: Ce instituţie a intrat acum ÎN COLIMATORUL fostului preşedinte

A confisca, așadar, denumirea unui astfel de fenomen cum este  platforma civică ÎMPREUNĂ - cea mai mare  și profundă formă de unitate a societății civile din România - nu reprezintă decît aceeasi metodă veche de anihilare a oricărei miscări reale, organice a poporului român doar pentru că ea nu a fost creată în laboratoare ideologice, ci reflectă voința profundă, reală și curată de asociere pentru susținerea valorilor  identitare ale poporului român care îi asigură continuitatea.

Platforma civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ solicită încetarea imediată a folosirii denumirii noastre de către orice om politic care încearcă să confiște denumirea ÎMPREUNĂ. Precizăm că, având si rezervare de denumire în vigoare, vom uza de toate căile legale care ocrotesc denumirea noastră.

Citeşte şi: Tăriceanu trage un semnal de ALARMĂ, după desecretizările de la SRI: 'Instituţiile sunt DE DECOR, deciziile se iau în altă parte...'

Lansarea Platformei civice pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ a avut loc pe data de 15 septembrie 2017, în componenta  a peste 1000 de intelectuali  si ong – uri (în număr la acel moment de de 370 ong – uri), fiind un eveniment public.", potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.