Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție în lumea științifică: apare copilul unicelular. Nu mai este nevoie de bărbați sau femei

stiri.md
nou nascuti bebelusi

Revoluție în lumea științifică: apare copilul unicelular. Nu mai este nevoie de bărbați sau femei

Fără bărbat, femeie și sex. Oamenii de știință sunt la un pas de copilul unicelular. După ce au creat spermatozoizi umani din celule somatice extrase din piele sau sânge, cercetătorii sunt acum la doar un pas de experimentul final: embrionul uman obținut în laborator.

Scenariul care amintește de un episod cu adevărat distopic al serialului "Black Mirror", oamenii de știință din biotehnologie sunt foarte aproape de a „da naștere” unor copii umani, fără a folosi nici spermă, nici chiar un ovul, scrie First Post, potrivit realitatea.net.

Ce este IVG sau Gametogeneză in vitro

Un startup din California, Conception, derulează o serie de cercetări considerate revoluționare pentru a dezvoltat un nou proces numit gametogeneză in vitro (IVG). Acesta presupune crearea de ouă și spermatozoizi umani într-un laborator folosind celule din orice parte a corpului unui individ.

Dacă reușește, acest progres ar putea avea implicații profunde pentru indivizii și cuplurile care se confruntă cu infertilitate, precum și pentru cuplurile de același sex și transgender. Le-ar permite să aibă copii care sunt înrudiți genetic cu ei, oferind posibilitatea de a avea propria lor descendență biologică.

Pasul final spre programarea umană. Argumente pro și contra

Implicațiile acestei tehnologii sunt semnificative. Le-ar putea permite femeilor să aibă copii înrudiți genetic, chiar dacă și-au propria capacitate reproductivă din diverse cauze, precum tratamente medicale sau îmbătrânire. De asemenea, ar reprezenta un sprijin spectaculos pentru cuplurile de același sex, care întâmpină încă greutăți în privința asigurării unor urmași.

Criticii tehnologiei și-au exprimat îngrijorarea cu privire la potențialele implicații ale acestei tehnologii, în special cu privire la posibilitatea de „bebeluși de designer” în care părinții ar putea selecta aspectul fizic și trăsăturile specifice pentru copiii lor. Această considerație etică ridică întrebări cu privire la limitele și implicațiile manipulării genetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.