Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rezerva Federală estimează o scădere a creșterii economice a Statelor Unite în 2019

Washington Examiner
trezoreria Federal Reserve

Economia SUA ar urma să-şi continue anul acesta creşterea într-un ritm solid, deşi puţin mai lent, dar sporesc riscurile, inclusiv din cauza încetinirii pe plan mondial, a volatilităţii de pe pieţele financiare şi a incertitudinilor privind politica comercială americană, a afirmat marţi Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), transmit AP şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

În raportul semianual prezentat Congresului, Powell a explicat că Fed "va avea răbdare" în alegerea momentului în care va majora rata dobânzii, pe fondul "semnalelor diverse încrucişate şi contradictorii". Decizia Rezervei Federale a SUA va depinde de modul în care va evolua economia şi de perspectivele economice, a adăugat oficialul.

Anul trecut, economia SUA a înregistrat un ritm solid de creştere, rata inflaţiei şi a şomajului rămânând aproape de ţinta Fed. Estimările Fed indică un avans al PIB-ului SUA de sub 3% în 2018, iar instituţia se aşteaptă ca în 2019 creşterea să încetinească puţin, a precizat Powel. Acesta a atras atenţia asupra încetinirii principalelor economii din Europa şi China, iar incertitudinile au sporit, în special cele legate de Brexit şi de negocierile comerciale dintre SUA şi diversele ţări.

În ianuarie, Comitetul de politică monetară al Fed a decis să menţină dobânda de referinţă în intervalul 2,25% - 2,5%.

"Având în vedere evoluţiile economice şi financiare globale, precum şi presiunile inflaţioniste limitate, comitetul va da dovadă de răbdare atunci când va decide viitoarele ajustări", se arată într-un comunicat de presă.

Preşedintele Fed a declarat că argumentele în favoarea unei noi majorări a costului creditului s-au diminuat în ultimele săptămâni, în condiţiile în care nici inflaţia şi nici stabilitatea financiară nu sunt considerate a fi în pericol. Powell a insistat pe traiectoriile diferite înregistrate în prezent de o economie americană încă solidă şi o economie mondială care încetineşte şi a subliniat că noua abordare a Fed este una de tip "aşteaptă şi vezi".

Anul trecut, Rezerva Federală a majorat dobânzile de patru ori, inclusiv în luna decembrie, când a semnalat că ar putea adopta două noi majorări în cursul anului 2019. Însă, în ultima perioadă, perspectivele economice s-au înrăutăţit ca urmare a volatilităţii de pe pieţele financiare şi a semnalelor că ritmul de creştere încetineşte peste hotare, inclusiv în China şi zona euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.