Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Riabkov afirmă că politica americană cu două feţe este vinovată pentru moartea generalului Asapov în Siria

rusia sua

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov a declarat luni că “politica americană cu două feţe” este vinovată pentru moartea generalului Valeri Asapov, în Siria, relatează Reuters. Ministerul rus al Apărării a anunţat că Asapov a fost ucis de Statul Islamic, în apropiere de Deir Ezzor.

Moscova s-a plâns în legătură cu ceea ce a sugerat că ar fi legături suspecte de prietenie între miliţiile susţinute de SUA şi combatanţii Statului Islamic din zonă şi a acuzat Washingtonul căă încearcă să oprească astfel avansarea armatei siriene. “Moartea comandantului rus este preţul, preţul însângerat, pentru politica americană cu două feţe din Siria”, a spus Riabkov.

El a pus sub semnul întrebării intenţia Washingtonului de a lupta împotriva ISIS. “Partea americană declară că este interesată de eliminarea ISIS (…), dar o parte dintre acţiunile sale arată că face opusul, iar unele obiective politice şi geopolitice sunt mai importante pentru Washington”, a adăugat el. Anterior, miliţii siriene susţinute de SUA au afirmat că avioan de luptă rusă le-au lovit poziţiile din provincia Deir Ezzor, în apropiere de un câmp gazeifer cucerit săptămâna trecută de Statul Islamic. Rusia a negat acest lucru, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.