Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a ÎNGHEȚAT sub valul de vreme polară: Temperaturi siberiene înregistrate în CEA MAI GEROASĂ noapte a iernii

www.giurgiuveanul.ro
ger, vreme rece, îngheț, frig, ninsoare

În noaptea de miercuri spre joi s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această iarnă. Măsurătorile oficiale au indicat minus 23 de grade Celsius, în două localităţi din judeţul Gorj. Iar temperaturile încă mai pot scădea, în următoarele două ore. Recordul istoric al lunii martie a fost înregistrat în anul 1940, la Întorsura Buzăului. Au fost atunci minus 31,4 grade Celsius.

Aşa cum avertizaseră încă de acum două zile, meteorologii au prelungit până vineri seară codul portocaliu de ger. 28 de judeţe şi Bucureştiul sunt vizate de acesta, în timp ce alte 13 judeţe sunt, tot până mâine, sub cod galben.

Citește și: Au ÎNGHEȚAT termometrele! La sfârșitul săptămânii vor fi înregistrate cele mai SCĂZUTE temperaturi ale iernii: Întreaga țară este afectată de gerul CUMPLIT

Singura veste bună a zilei - şi a săptămânii, de altfel - este că au încetat ninsorile şi viscolul. Au rămas troienele de zăpadă care blochează Autostrada Bucureşti - Constanţa, Autrostrada Ovidiu - Agigea, 12 sectoare de drumuri naţionale şi 53 de drumuri judeţene. Urmează să vedem pe câte dintre ele se va putea relua circulaţia, astăzi.

Probleme sunt în continuare şi pe calea ferată. Au fost anulate 110 trenuri, iar cei care pleacă la drum, în special în sudul ţării şi în Moldova, trebuie să se aştepte la întârzieri imense, anunță Digi 24.

De asemenea, se prelungeşte şi vacanţa forţată a elevilor. Sunt închise şcoli din 11 judeţe, iar în Bucureşti, ştim încă de ieri, nu se fac ore până la sfârşitul săptămânii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.