Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a preluat președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului

1_0

ihra-logo

România a preluat marți, 8 martie, președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul Ambasadei României de la Berlin. Mandatul României va fi exercitat în perioada martie 2016 – martie 2017, funcţia de preşedinte urmând a fi exercitată de ambasadorul Mihnea Constantinescu.

Prioritățile declarate ale președinției românești sunt: colaborarea cu mass-media și social media pentru, consolidarea educației și promovarea cercetării academice în domeniul Holocaustului, informează un comunicat primit de PoliticScan.

România consideră că abordarea problemei Holocaust este cu atât mai importanță cu cât criza refugiaților riscă să întărească discursul bazat pe ură

„Actuala criză a migrației arată clar nevoia urgentă de cooperare pentru combaterea tuturor comportamentelor care instigă la xenofobie, la ură, la diviziune pe criterii religioase, etnice sau rasiale. Avem nevoie în continuare de iniţiative convergente pentru a putea descuraja aceste comportamente şi pentru a avansa programe educaţionale, culturale şi de cercetare menite a combate aceste forme extremiste, prin crearea unei rețele de legături funcţionale. Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului este o structură care poate oferi răspunsuri concludente la aceste provocări”, a declarat președintele Klaus Iohannis în acest context.

Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului este o organizaţie inter-guvernamentală, creată în 1998, la iniţiativa premierului suedez Göran Persson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.