Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a semnat „Declarația de la Bonn”, un document comun parafat de miniștrii cercetării din Uniunea Europeană privind libertatea științei

stiinta

România a semnat „Declarația de la Bonn”, un document comun parafat de miniștrii cercetării din Uniunea Europeană privind libertatea științei, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării, la Bonn a avut loc, sub egida Președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, Conferința miniștrilor cercetării din Uniunea Europeană privind Spațiul European de Cercetare.

Cu acest prilej, miniștrii cercetării au semnat „Declarația de la Bonn”, inițiativă cu rol de fundament al valorilor europene și al cooperării internaționale la nivelul UE, au transmis reprezentanții MEC.

Citește și: Joaca de-a atacarea la CCR - Demersul USR şi PNL în cazul Iordache, invalidat de Constituţie

Conform acestora, Uniunea Europeană dorește să stabilească o nouă orientare pentru dezvoltarea spațiului european de cercetare într-un mod mai dinamic și rezilient.

„Am apreciat dialogul european organizat sub egida Președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, iar constituie un pas important în consolidarea cooperării în Spațiul European de Cercetare. Încurajez cercetarea din România să fructifice toate oportunitățile oferite de Programul-cadru al UE pentru cercetare și inovare, instrumentul principal pentru consolidarea excelenței în aceste domenii”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.