Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România ar putea ajuta: Crucea Roşie cere ţărilor dezvoltate să doneze excesul de vaccinuri naţiunilor din Asia de Sud-Est

vestidinrusia.ro
vaccin covid medic

Crucea Roşie a cerut miercuri ţărilor dezvoltate să doneze excesul de vaccinuri naţiunilor din Asia de Sud-Est pentru a accelera ritmul lent al vaccinării din această zonă, unde mai mult ţări înregistrează rate înalte de mortalitate în urma extinderii variantei Delta a coronavirusului, relatează EFE.

"Pe termen scurt avem nevoie de eforturi mult mai mari din partea ţărilor bogate pentru a împărţi urgent milioanele de doze care le prisosesc cu ţările din Asia de Sud-Est. Trebuie de asemenea ca guvernele şi companiile producătoare de vaccinuri să împărtăşească tehnologia", a declarat Alexander Matheou, directorul pentru Asia-Pacific al de la Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii.

Cu spitalele pline în Malaysia, Thailanda sau Vietnam, printre alte ţări, şi valul scăpat de sub control al pandemiei din Myanmar, Asia de Sud-Est a înregistrat 38.522 de morţi de COVID-19 în ultimele două săptămâni, notează într-un comunicat Crucea Roşie citând datele publicate de Universitatea John Hopkins, potrivit Agerpres.ro.

"Următoarele săptămâni sunt esenţiale pentru a spori numărul de teste, tratamentele şi vaccinarea în fiecare ţară din Asia de Sud-Est. Scopul este de a obţine un procent de între 70-80 % (de persoane vaccinate) dacă se doreşte câştigarea acestei curse împotriva noilor variante şi a pandemiei", a subliniat Matheou.

Crucea Roşie a avertizat că situaţia se poate agrava în regiune dacă focarele de coronavirus, concentrate în jurul marilor urbe, se extind în zonele rurale.

Regiunea a eschivat cu relativ succes primele luni ale pandemiei, dar răspândirea variantei Delta din primele luni ale anului a făcut din Asia de Sud-Est un epicentru mondial al virusului.

Escaladarea cazurilor a luat prin surprindere guvernele care, cu câteva excepţii, nu îşi făcuseră rezerve de vaccinuri, mizând pe închiderea frontierelor şi pe alte restricţii pentru a contracara pandemia.

Filipinele şi Indonezia, cele mai afectate ţări din regiune de coronavirus, au vaccinat cu schema completă circa 11% din populaţia lor, în timp ce Thailanda şi Vietnam au vaccinat 7 % şi respectiv 2% din populaţia lor.

Fruntaşele sunt Singapore, cu peste 70 % din populaţie vaccinată cu schema completă, şi Cambodgia, una dintre cele mai sărace din regiune, cu 44 %, în timp ce Malaysia a vaccinat 35 % din populaţia sa.

Situaţia din Myanmar este mai complexă, deoarece pandemia coincide cu o criză politică şi socială profundă, derivată din lovitura de stat militară de la 1 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.