Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România critică Rusia pe tema R.Moldova: 'Nu este pentru prima dată când Cizma sovietică încearcă o destabilizare a Republicii Moldova'

bogdan rodeanu USR

Nu este pentru prima dată, în ultima vreme, când Cizma sovietică încearcă o destabilizare a Republicii Moldova, afirmă vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu: „Nu este pentru prima dată când Rusia încă se crede imperiu”, transmite Rodeanu, relatează Mediafax.

„Nu este pentru prima dată, în ultima vreme, când Cizma sovietică încearcă o destabilizare a Republicii Moldova. Pentru că nu reușește să distrugă Ucraina, Putin încearcă un război psihologic, amenințând Republica Moldova. Nu este pentru prima dată când Rusia încă se crede imperiu și nu este pentru prima dată când Federația Rusă dă dovadă de previzibilitate: eșecurile repetate în fața armatei ucrainene îi determină pe ruși să recurgă la amenințări meschine, fără să realizeze că suntem în secolul 21 și că libertatea nu poate fi suprimată, fără să realizeze că amenință un stat rupt total de imperiul rusesc și fără să conceapă că orice plan poate fi dejucat”, transmite Bogdan Rodeanu.

„Realitatea este crudă pentru Putin"

El apreciază că mesajul de luni al președintelui Republicii Moldova transmite un mesaj clar rușilor: „Știm cine sunteți. Știm ce încercați să faceți și ce ați făcut deja. Suntem pregătiți. Nu suntem singuri. Lumea civilizată e alături de noi. Vă vom demonta toate scenariile și vom arăta lumii intențiile și faptele voastre. Suntem împreună. Rămânem împreună. Continuăm în Europa. Voi sunteți Federația Agresoare Rusă”.

„Realitatea este crudă pentru Putin. Moldova a devenit independentă. Moldova este susținută. Moldova a știut să aleagă un lider puternic, european, lucid. Moldova este, cu fiecare zi ce trece, mai aproape de Uniunea Europeană. Există echilibru, există pași importanți pe agenda europeană și există solidaritate și sprijin: Europa este și va fi alături de Republica Moldova și mereu împotriva intereselor Moscovei. Guvernarea PAS, majoritatatea parlamentară PAS și Maia Sandu țin accelerația la podea pe drumul European al Moldovei. Zilele trecute, în cadrul APCE, 46 de state au votat o rezoluție prin care Republica Moldova este apreciată pentru modul în care sunt realizate reformele mecanismului de aderare European”, încheie Rodeanu.

Ce a spus Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu a atribuit Administraţiei Rusiei presupuse planuri de provocare a unor "violenţe" în Republica Moldova, subliniind însă că acţiunile nu vor avea succes. "Tentativele Kremlinului de a provoca violenţe în Republica Moldova nu vor funcţiona. Scopul nostru principal este securitatea cetăţenilor şi a statului. Obiectivul nostru este pacea şi ordinea publică în ţara noastră", a afirmat Maia Sandu. Preşedintele Republicii Moldova a acuzat că scopul acţiunilor ar fi "schimbarea actualei administraţii guvernamentale cu una controlată de Federaţia Rusă". Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în urmă cu câteva zile că a informat-o recent pe Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de "distrugere" a Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.