Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România intră sub zodia protestelor! Se anunță manifestații ample: 'Cod ROȘU de OUG'

Inquam Photos/ Octav Ganea
proteste victoriei 20.06.2018

Modificarea Codului de Procedură Penală și o posibilă emitere a unei OUG pentru punerea în acord a Codurilor Penale cu deciziile CCR bagă România sub zodia protestelor! După ce la mijlocul săptămânii, zeci de mii de români au ieșit în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de votul din Parlament pentru CPP, duminică se anunță noi proteste, de la ora 18, în Piața Victoriei. Însă, până duminică, sâmbătă seara sunt manifestații în București și marile orașe.

De data aceasta, pe lista motivelor pentru a manifesta public se află și anunțul făcut de PSD că ar urma ca Guvernul să adopte o OUG pentru ca deciziile CCR să fie implementate în legislație. Dacă va fi așa, abuzul în serviciu ar urma să dispară, iar recenta condamnare a lui Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, va fi anulată, pe motiv că fapta nu există în Codul Penal.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Adevărul despre afacerile fostului soţ al Mădălinei Manole

Noi proteste au fost anunțate pe Facebook sâmbătă seară, în București și Brașov, pentru apărarea statului de drept, după ce Liviu Dragnea a anunțat că nu demisioneză din fucnțiile deținute în Parlament și în Partidul Social Democrat.

”Oficial, Dragnea, dupa CEx, a declarat război românilor!

S-a anunțat oficial o Ordonanță de Urgență pe Codurile Penale! Ne vedem pe 23 iunie, în Piața Victoriei, începând cu ora 17! Toti in Piata”, se anunță pe pagina evenimentului din București.

Citește și: Surpriză pregătită de Kanal D: Ce show va prezenta Cătălin Cazacu

De asemenea, la Brașov au fost anunțate mișcări de stradă, sâmbătă, 23 iunie.

”Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept și un stat banditesc. Ieșiți în stradă pe 20 iunie în fața fiecărei prefecturi din fiecare județ. Ieșiți și spuneți DA democrației, domniei legii și luptei anticorupție. Cereți demisia Guvernului, cereți demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, cereți majorității parlamentare să oprească schimbarea codurilor penale. Iar dacă îl suspendă pe Președinte, spuneți-le că ei oricum nu scapă. Spuneți-le că viitorul copiilor noștri și al țării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaș.

Gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul județean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituții și legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituții independente și le pun sub cizmă politică, fură democrația cu totul. România devine Koruptistan, iar democrația se transformă în cleptocrație.” - se arată în mesajul organizatorilor protestului pe rețeaua de socializare.

Citește și: Alertă! Un gigant prezent şi în România concediază 10 000 de persoane

”ULTIMA SOLUTIE !...

SOLIDARITATE! Hai în stradă!

Aceiași actori, același tupeu de borfaș!

Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să "reînvie" fatidica OUG 13.

(Dacă lucrurile se precipita, astăzi sau mâine, suntem pregătiți oricând)

Ce vrea Dragnea acum:

Citește și: Ţiriac poate face afacerea anului – va câştiga 250 de milioane de euro

• Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.

Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat ieri, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.”, se precizează în mesajul de mobilizare ce circulă pe rețelele de socializare.

Citește și: Rareş Bogdan trage un semnal de alarmă: ”ATENTIE: Nu se preda atat de usor! Sobolanul ranit musca.” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.