Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traseistul și Epilatoarea: blestemul României needucate

Inquam Photos / George Călin
Inquam Klaus Iohannis România Educată

Trăim cele mai triste timpuri ale școlii românești post-decembriste. Mâine dimineață, clopoțelul va suna pentru încă o generație sacrificată de incompetența instituțională din ministerele Educației și Sănătății. Două triste apariții au organizat, în tandem, începerea școlii pe timp de pandemie: Traseistul și Epilatoarea.

Traseistul. Solemn mediocru, slugarnic față de orice stăpânire, acuzat de favorizarea doctoratelor false, se remarcă printr-o singura calitate: vorbește mult mai corect limba română decât predecesoara sa, Anisie. Vorbește și mai rar, ce-i drept, având nevoie de secunde multe pentru fiecare cuvânt ce contribuie la formularea puținelor idei. Însă rezultatul este, fără îndoială, mult superior producțiilor literare  (orale sau scrise) ale profesoarei de limba română (sic!).

Epilatoarea. Făcându-se remarcată prin acuzele la adresa premierului Cîțu abia după ce a demisionat din guvern, „umbra” sau „săgeata” lui Vlăduț Magicianul Voiculescu, demnă exponentă a „omului nou”, și-a clădit reputația printr-o prodigioasă afacere intelectuală a serviciilor de epilat.

Rezultatul tandemului. Rezultatul combinației de sobrietate neputincioasă și prostie zglobie: toți copii vor purta măști, inclusiv clasele primare, riscând nu doar hipoxie cerebrală, ci și probleme psiho-emoționale, cauzate de afectarea calității relaționării cu colegii, în lipsa accesului la mimica feței, la reacții subtile nonverbale, la zâmbet șamd. Mai mult, în condițiile în care încă de anul trecut eram informați de guvern că milioane de măști neconforme au intrat în țară, tandemul amintit a dispus ca măștile textile să fie interzise.

Contextul. Sute de mii de oameni au participat, fără mască, evident, la celebrul festival de muzică electronică de la Cluj. Între timp, pe lângă absurdul descris mai sus, școlile nu au medici, nu au asistenți, nu au materiale de prevenție sau teste rapide. Nicio pregătire temeinică pentru a tempera pandemia.

Concluzia. Incompetența și ticăloșia adâncesc în fiecare zi cea mai tristă realitate: România needucată.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.