Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România poate salva Basarabia numai prin reunificare

romania_mare-copy
Singurul fel în care România poate ajuta Republica Moldova este prin reunificarea celor două state româneşti! Clasa politică de la Chişinău nu pare însă să se grăbească. Dacă voia, ar fi avut această opţiune de ceva timp încoace. De ce fel de atenţionare are nevoie ca să înţeleagă că trăim momentul unei oportunităţi istorice de a reface o bună parte din România Mare, aşa cum era ea menită să fie? Că o ţară mai mare înseamnă o ţară mai puternică, una care are, în plus, avantajul de a fi protejată?
Dacă vom pierde acest moment unic în care românii de pe ambele maluri ale Prutului ar putea fi din nou împreună, urmaşii noştri nu ne vor ierta.
Desigur că această oportunitate vine în vremuri tulburi, dar nu la fel a fost şi în 1918? Marile caractere se văd în timpuri grele şi îşi dovedesc superioritatea prin transformarea provocărilor în avantaje. Răsturnările geopolitice din est pot fi transformate în şansa istorică a reunificării. Unde sunt oamenii de stat capabili să transforme această şansă în realitate şi să rămână astfel în istorie? Dacă vom pierde acest moment unic în care românii de pe ambele maluri ale Prutului ar putea fi din nou împreună, urmaşii noştri nu ne vor ierta. Pentru că o asemenea şansă s-ar putea să nu se mai repete. Graniţele şi zonele de influenţă vor îngheţa iarăşi pentru jumătate de secol, cum a fost şi după al doilea război mondial. Şi nu copiii, ci poate doar nepoţii noştri vor mai putea spera să-i readune pe români împreună. Dacă îşi vor mai aminti…

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.