Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, pregătiri INTENSE pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE: Dăncilă, față în față cu Juncker la Bruxelles

viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă începe, marţi, o vizită de lucru de două zile la Bruxelles. Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul va participa la reuniunea comună a Guvernului României şi a Comisiei Europene. Viorica Dăncilă va fi însoţită de Cabinetul de miniştri, precizează sursa citată.

În perioada 4-5 decembrie 2018, prim-ministrul Viorica Dăncilă, însoțită de întreg Cabinetul de miniștri, efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene. Reuniunea Colegiului Comisarilor Uniunii Europene cu guvernul statului membru care urmează să dețină Președinția Consiliului Uniunii Europene este
organizată, în mod tradițional, înaintea începerii mandatului la Președinția Consiliului UE. Obiectivul reuniunii este acela de a pregăti viitoarea Președinție și de a discuta prioritățile acesteia.
Cu această ocazie, premierul român Viorica Dăncilă va avea întrevederi cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu membrii Colegiului Comisarilor, și cu secretarul general al Consiliului UE, Jeppe Tranhlom-Mikkelsen.
Agenda prim-ministrului Viorica Dăncilă va cuprinde dezbateri privind prioritățile și programul președinției României la Consiliul UE, viitorul Uniunii și schimburi de opinii între membrii Guvernului și cei ai Colegiului Comisarilor pe aspecte referitoare la Cadrul Financiar Multianual, Migrație, Brexit, Piața Unică și Relații Externe.


Vizita are loc în contextul preluării de către România, la 1 ianuarie 2019, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.