Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România repatriază 122 de români și 62 de europeni din Maroc, în această seară

Facebook
tarom

Avionul care îi repatriază pe românii din Maroc a decolat din Marrakesh. Aeronava este așteptată să aterizeze la București în jurul orei 19.30. La bord sunt 184 de pasageri, dintre care 122 români și 62 de europeni.

„Zborul special organizat la inițiativa Guvernului României pentru repatrierea cetățenilor români blocați temporar în Maroc a decolat din Marrakesh la ora 15:00 (ora României), în urma îndeplinirii cu succes a tuturor procedurilor și formalităților necesare, aeronava fiind așteptată să aterizeze la București în jurul orelor 19:30 (ora României). Lista de pasageri îmbarcați la bordul aeronavei, elaborată ca urmare a demersurilor active ale MAE, prin Ambasada României de la Rabat, inclusiv pe baza solicitărilor de asistență consulară primite din partea misiunilor diplomatice ale altor state membre UE acreditate în Maroc, cuprinde 184 de persoane, după cum urmează: 122 de cetățeni români și 62 cetățeni europeni (4 cetățeni bulgari, 15 cetățeni croați, 2 cetățeni greci, 22 cetățeni polonezi, 12 cetățeni ungari, 2 cetățeni lituanieni, 4 cetățeni sloveni și un cetățean austriac)”, anunță MAE.

Citește și: Toți pasagerii repatriați din Maroc vor fi testați la aterizare: Niciunul nu prezintă, la îmbarcare, simptome

Potrivit sursei citate, pentru îndeplinirea procedurilor și formalităților necesare legate de realizarea zborului special, MAE, prin Ambasada României la Rabat și Consulatul Onorific al României la Marrakesh, a menținut legătura permanent atât cu cetățenii români, informându-i constant cu privire la etapele operațiunii de repatriere, cât și cu autoritățile marocane, pentru a facilita coordonarea și stabilirea tuturor detaliilor organizatorice.

De asemenea, misiunea diplomatică a României la Rabat a fost în dialog permanent cu Delegația UE în Maroc și cu misiunile diplomatice ale celorlalte state membre UE acreditate în Maroc și a transmis disponibilitatea autorităților române de a sprijini transportul spre Europa și pentru alți cetățeni europeni blocați temporar, la rândul lor, în această țară, preluând și procesând solicitările acestora.

Totodată, MAE precizează că reprezentanții Ambasadei României la Rabat și consulul onorific al României la Marrakesh s-au deplasat la aeroportul din Marrakesh pentru a pune la dispoziția cetățenilor români alimente și apă și pentru a-i sprijini în realizarea tuturor formalităților specifice în vederea îmbarcării pe cursa Tarom.

„Prin participarea activă, alături de celelalte autorități române competente, la organizarea și desfășurarea operațiunilor de repatriere a cetățenilor români blocați temporar în Maroc, în special prin intermediul reprezentanților Ambasadei României la Rabat, MAE și-a realizat concret, în acest caz specific, funcția de asigurare a asistenței și protecției consulare a cetățenilor români din străinătate aflați în situații deosebite”, se arată în finalul comunicatului de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.