Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se pregătește să preia șefia Consiliul UE! Dăncilă, încrezătoare: 'Va trebui să răspundem la provocări noi'

dancila pe

Viorica Dăncilă a declarat, marți, că politica de coeziune este și trebuie să rămână principalul pilon de investiții a UE, aceasta contribuind la funcționarea pieției unice europene. Premierul a adăugat că strategia UE trebuie să țină cont de condițiile sociale din statele membre.

„Salutăm inițiativa Comisiei centrată pe eficiență și care urmărește să răspundă obiectivelor UE economice, sociale și teritoriale. În aceleși timp, subliniem că ținând cont că politica de coeziune este și trebuie să rămână principala politică de investiții a UE, aceasta contribuind semnificativ la funcționarea pieței unice europene. Considerăm binevenită abordarea strategia a UE de coeziune care ține seama de condițiile sociale și demografice din spațiul Uniunii”, a declarat Viorica Dăncilă, la conferința „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni”, conform Mediafax.

Dăncilă a adăugat că planurile financiare anuale să fie stabilite de statele membre conform specificității fiecărui stat membru UE.

„În ceea ce privește auditul, România susține propunerile Comisiei și consideră că auditul să fie previzibil, predictibil. Considerăm că planurile financiare anuale să fie stabilite de statele membre conform specificității fiecărui stat. România susține menținerea nivelului actual de co-finanțare.”, a precizat șeful Executivului.

SURPRIZĂ - SOV sare în apărarea noului ministru al Cercetării: 'M-am săturat să aud cum oameni valoroși sunt călcați în picioare de tot felul de nulități'

Aceasta a mai spus că este încrezătoare cu privire la noile provocări care vor apărea odată cu preluarea de către România a președinției Consiliului UE.

„Va depinde însă de decizia finală privind pondrea creșterii contribuție naționale la bugetul european, precum și de bugetul total alocat de UE pentru coeziune. De la 1 ianuarie 2019 România va prelua președinția Consiliului UE. Va trebui să răspundem la provocări noi, dar și la cele din politica agricolă comună și la politica de coeziune. Sper ca împreună, cele 27 de state membre să dea un răspuns pe care europenii în așteaptă de la noi toți.”, a completat premierul.

Viorica Dăncilă participă, marți, la Palatul Parlamentului, la conferinta „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni”. La eveniment mai sunt prezenți și comisarul europeană Corina Crețu, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, deputatul PSD, Florin Iordache, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul delegat pentru Afacerile Europene, Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.