Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România surclasează Bulgaria și Croația la cel mai important eveniment social al anului: Aproape 8 milioane de chestionare completate la autorecenzare

Tudorel Andrei

România uimește Europa la cel mai important eveniment social al anului, recensământul populației și locuințelor. Organizat pentru prima dată complet digital și etapizat în două perioade, autorecenzare și recenzare față în față, al treisprezecelea recensământ intră direct în istorie.

Institutul Național de Statistică a recepționat, cu 4 zile înainte de finalul etapei de autorecenzare, aproape 8 milioane de chestionare, ceea ce înseamnă 41% rată de recenzare, lăsând în urmă Bulgaria, 33%, și Croația, 40%, țări care au o populație de aproape trei ori, respectiv de aproape 5 ori mai mică.

”Au fost încărcate 7,8 milioane de chestionare, ceea ce înseamnă 41%. Am depășit Bulgaria și Croația. Luni se merge în teren acolo unde nu s-au autorecenzat. Trebuie să avem o exhaustivitate a rezultatelor.

Confuzia care se poate crea mergând pe metoda online și cea clasică.

Fiecare recenzor are o legitimație pe care este obligat să o prezinte la fiecare vizită pe care o face și ori de câte ori i se cere de către persoana recenzată. ”, a spus Tudorel Andrei la TVR 1.

Etapa de autorecenzare se încheie pe 15 mai, când este ultima zi, urmând ca de luni, 16 mai, să înceapă etapa de recenzare prin intermediul recenzorilor, până pe 17 iulie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.