Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România vs. UE: Cum a evoluat preţul locuinţelor în ultimii şapte ani. + Evoluţia ROBOR în acelaşi interval/ INFOGRAFIC

www.realitatea.net
asigurare locuință

Preţul locuinţelor în zona euro a crescut cu 0,9%, iar în Uniunea Europeană cu 0,7% în trimestrul patru al anului trecut, comparativ cu trimestrul al treilea, un avans mai mare fiind înregistrat în România, unde preţul locuinţelor a crescut cu 1,2%, de la un trimestru la altul, potrivit datelor Oficiului European de Statistică.

În ritm anual, trimestrul al patrulea 2017 comparativ cu perioada similară a lui 2016, preţul locuinţelor a crescut cu 4,2% în zona euro şi cu 4,5% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri anuale de preţuri, în rândul statelor membre UE, au fost înregistrate în Irlanda (11,8%), Portugalia (10,5%) şi Slovenia (10%). În România, preţul locuinţelor a înregistrat o creştere de 5,6% în trimestrul al patrulea 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Evoluţia preţurilor locuinţelor în România, comparativ cu Uniunea Europeană, se poate observa în graficul de mai jos, realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS pentru STIRIPESURSE.RO, pe baza datelor Eurostat. Graficul prezintă rata anuală de schimbare, pe trimestre.

Vezi şi: Calul troian din coaliția PSD-ALDE. Jocul lui Tăriceanu pe la spatele 'prietenului' Dragnea

content-image

Al doilea grafic prezintă evoluţia indicelui ROBOR în perioada ianuarie 2007 - aprilie 2018. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) reprezintă rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piața interbancară și este stabilită de către Banca Națională a României. Indicii cei mai utilizați de bănci pentru stabilirea nivelului dobânzilor variabile sunt ROBOR 3M și ROBOR 6M. Cea mai mică valoare înregistrată vreodată de indicatorul Robor 3M a fost în luna ianuarie 2016, după mai multe săptămâni de scădere. Cea mai mare valoare a fost după falimentul Lehman Brother, care a generat criza economică globală.

content-image

Vezi şi: Trucul care te ajută să mănânci pâine FĂRĂ să te îngrași

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.