DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Românii au dat NĂVALĂ de Noaptea Muzeelor: Alegere NEOBIȘNUITĂ făcută de unii dintre ei

noaptea muzeelor

Noaptea muzeelor a scos din case zeci de mii de români, care au stat la cozi interminabile, deși ploaia le-a dat mari bătai de cap.

În Capitală, mii de bucureșteni și turiști s-au așezat la cozi, în ciuda vremii potrivnice.

Citește și: Episod ȘOCANT: O întreagă localitate din România, REVENDICATĂ de familia unui nobil maghiar

Un loc aparte a fost cimitirul Bellu, unde s-au organizat concerte și piese de teatru. Mii de omameni au ales acest decor mai puțin obișnuit. Cei care au vrut să afle istoria celor care se odihnesc în cimitir, au avut parte de îndrumarea ghizilor.

Cum era de așteptat, de departe cel mai căutat a fost Muzeul Național Antipa. Sute de oameni au așteptat răbdatori la rând pentru a vizita exponatele preferate. Iar cei mai încântați au fost copiii.

Și în țară vizitatoriiau stat la cozi interminabile pentru a ajunge la exponate. Cel mai vizitat a Castelul Bran. Angajații muzeului s-au îngrijit ca atmosfera să fie întreținută prin muzică și povești cu vampiri. Mii de de turiști au profitat de ocazia de a face un tur gratuit prin coridoarele misterioase.

Sâmbătă, 20 mai 2017, de Noaptea Muzeelor, aproape 13.000 de vizitatori au participat la evenimentele speciale și au vizitat expozițiile din cele 9 muzee și case memoriale din structura Muzeului Municipiului București (MMB), deși vremea a fost instabilă.

Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu și Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” au putut fi vizitate până la ora 04:00, celelalte obiective având program până după miezul nopții.

Iubitorii astronomiei au avut ocazia de a vizita Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, proaspăt renovat, care a revenit la Noaptea Muzeelor după o perioadă de absență. Casa Filipescu-Cesianu a participat anul acesta cu Muzeul Vârstelor, primul muzeu de antropologie urbană din România, inaugurat în decembrie 2016.

Expoziții inedite, precum „Mașinile lui Leonardo da Vinci”, „Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic”, „Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?” (Palatul Suțu ), „Fraţii Minovici – Pionierat medical și univers spiritual” (Muzeul Nicolae Minovici), „Obiecte preistorice din colecţia Severeanu” sau „Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi” (Muzeul George Severeanu) au adus o nouă perspectivă culturală și au dezvăluit din secretele altor timpuri.

Anul acesta, Muzeului Municipiului București a organizat, în premieră, evenimente speciale

la toate cele 9 instituții culturale aflate în componența sa. Pe lângă expoziții, vizitatorii au beneficiat de concerte, spectacole de poezie și muzică, statui vivante și re-enactment istoric.

După programul Nopţii Muzeelor, pe 21 mai 2017, la Casa Filipescu-Cesianu se vizitează doar expoziția „În apropierea sfinților – Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” - corpul Lapidarium, între orele 10.00-18.00, iar accesul se face pe bază de bilet (5 lei bilet întreg, 2 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari, grupuri organizate).

Tot pe 21 mai 2017, după Noaptea Muzeelor, la Palatul Suțu se pot vizita doar expozițiile temporare aflate la parterul instituției, între orele 10.00-18.00: „Mașinile lui Leonardo da Vinci” (20 lei bilet întreg, 10 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari, grupuri organizate), „Vindecări miraculoase – Theodor Pallady” și „Fotografii din Bucureştiul interbelic marca Ebner”(5 lei bilet întreg, 2 lei bilet cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari, grupuri organizate).

____

Expoziții deschise la:

Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr.2), marți – duminică, orele 10.00 – 18.00

 • Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic
 • Mașinile lui Leonardo da Vinci
 • Vindecări miraculoase - Theodor Pallady
 • Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?
 • Timpul orașului

 

Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), miercuri – duminică, orele 10.00 – 18.00

 • Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute
 • În apropierea sfinților – frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani (Lapidarium)

 

Muzeul de artă populară Dr. Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1), miercuri – duminică, orele 10.00 – 18.00

 • Fraţii Minovici – pionierat medical şi univers spiritual
 • Semne și simboluri - Viziuni apophenice în domeniul fractalic

 

Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26), marţi – duminică, orele 10:00-18:00

 • Obiecte preistorice din colecţia Severeanu
 • Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi

 

Vizitați și:

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr.16), miercuri – duminică, orele 10:00-18:00

Muzeul Victor Babeș (Str.Poet Andrei Mureşanu 14A), marți – duminică, orele 10:00-18:00

Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 iunie nr. 36-38), marți – duminică, orele 10:00-18:00

Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8), miercuri – duminică, orele 10:00-18:00

Participați la:

Observații astronomice și prezentări de Planetariu (Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu - Bd. Lascăr Catargiu nr. 21)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.