Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii care călătoresc în Spania au fost avertizați de MAE: cod portocaliu și galben de temperaturi extreme și vânt

facebook.com
Cod galben de vreme rea

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania că, potrivit autorităţilor locale, în perioada 16-17 ianuarie, Peninsula Iberică va fi afectată de un val de frig polar, cu temperaturi de până la -12° C şi rafale de vânt ce vor atinge o viteză de până la 100 km/h în anumite regiuni, informează News.ro.

„Astfel, conform previziunii Agenţiei Meteorologice de Stat spaniole (AEMET) http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=hoy, au fost emise coduri (portocaliu şi galben) de temperaturi extreme şi vânt puternic pentru următoarele zone:

1. Cod portocaliu de alertă de temperaturi scăzute şi vânt puternic, după cum urmează:

· Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, pentru comunităţile Madrid, Aragon, Insulele Baleare, Castilla la Mancha şi Catalonia;

· Duminică, 17 ianuarie 2021, pentru comunităţile Madrid şi Castilla la Mancha.

2. Cod galben de alertă de temperaturi scăzute, după cum urmează:

· Sâmbătă 16 ianuarie 2021, pentru comunităţile Castilla y Leon, Extremadura şi Comunitatea Valenciană;

· Duminică, 17 ianuarie 2021, pentru comunitatea Aragon”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că, potrivit autorităţilor spaniole, activitatea aeroportului Adolfo Suarez din Madrid a fost reluată parţial începând de duminică, 10 ianuarie 2021, în momentul de faţă fiind operative terminale: T1, T4 şi T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea zborului (https://twitter.com/aena).

De asemenea, pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri sunt blocate, circulându-se cu dificultate. Starea drumurilor în timp real poate fi consultată aici: http://infocar.dgt.es/etraffic/.

Cetăţenilor români care urmează să se deplaseze cu trenul li se recomandă verificarea stării călătoriilor lor, întrucât traficul feroviar este în continuare afectat. Mai multe informaţii sunt disponibile aici - https://www.renfe.com/es/es, Twitter: @Renfe, @InfoRenfe.

MAE recomandă consultarea în permanenţă a informaţiilor comunicate de autorităţile spaniole şi respectarea cu stricteţe a recomandărilor acestora.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca, în caz de urgenţă, să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004 , apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al oficiului consular: +34 669.362.202.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor de internet http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=hoy, www.madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.