Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Spania sunt alături de familia Bodnariu.

Sute de persoane au fost prezente sâmbătă 16 aprilie în Piața Catalonia, pentru a protesta fată de modul în care statul scandinav a procedat pentru instituționalizarea celor copiilor familiei Bodnariu.

Lui Marius Bodnariu, cetățean român care lucrează ca inginer IT în Norvegia  și soției sale de cetățenie norvegiană Ruth, asistentă medicală, le-au fost luați în luna noiembrie 2015 cei cinci copii de către Serviciul de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie. Părinții au fost acuzați de a fi suspectați de îndoctrinare religioasă a copiilor, iar din momentul lipsirii de tutela părintească, cei cinci copii au fost dați în plasament către trei familii, ipotecând-se de asemenea, ca „soluție”, procedura adopției internaționale pentru aceștia.

Cu toate că au fost inițiate demersuri politica-diplomatice din partea statului român, ambasada României la Oslo aflându-se în permanentă legătură cu părinții Bodnariu, cu excepția cedării părinților, a mezinului familiei de către autoritățile norvegiene, lupta este în continuare dusă mai ales de numeroși români din diaspora care s-au mobilizat constant protestând în mai toate marile orașe europene și de peste Ocean cu privire drama trăită de această familie.

Cu toate că familia beneficiază de asistenta unui avocat din oficiu, reprezentându-i în fata instanțelor judecătorești locale și a autorităților norvegiene cu atribuții în materie de protecție a copilului, consider că întoarcerea lui Ezechiel înapoi la părinți, practic a bebelușului îndepărtat de la sânul mamei ca fiind o urmare și a protestelor a zeci de mii de români.

În speranța că familia Bodnariu se va reuni, că părinții își vor vedea copii acasă cât de curând, românii din Spania și mai ales cei care s-au mobilizat în Barcelona, veniți de departe, reprezentanți ai familiilor române de confesiune protestantă, spanioli, dar și mulți români din Zaragoza, Solsona, Vilanova, Molerusa, Lleida și Barcelona, nu au uitat și nu vor uita niciodată suferința acestei familii mult încercate.

Cu așa români, să ne tot mândrim!

Aurelian Mihai deputat în Parlamentul României, colegiul Europa de Vest, circumscripția diaspora, grupul parlamentar PNL

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.