Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Ucraina nu au datoria să apere un stat care le vrea desființarea

ucraina
Unul dintre ele se referă la faptul că tinerii ucraineni din Est primesc statut de refugiați și sunt mutați din calea războiului în interiorul țării, iar românii sunt mobilizați din alte părți ale Ucrainei ca să fie trimiși la moarte sigură. Un altul se referă la numărul mare de mobilizări primit în regiunea românească Cernăuți, ceea ce ne arată că există un interes ascuns al statului ucrainean de a-i ”rări” pe români. Această acuzație, pe care am făcut-o publică deja, ar putea părea exagerată dacă nu am ști că statul ucrainean luptă de ani de zile pentru desființarea etniei române. Școlile românești au fost închise în Ucraina, iar etnicii români au fost tratați mereu ca cetățeni de mâna a doua. Singura șansă de normalitate pentru românii din Ucraina a fost să renunțe la identitatea românească și să devină ”ucraineni”. Acum, statul ucrainean dorește fidelitate și sacrificiu din partea etnicilor români care au fost supuși ani de zile prigonirilor etnice sub toate conducerile care au trecut pe la Kiev. Să nu uităm că imediat ce s-a instalat la putere, noua conducere rezultată în urma Euromaidanului a vrut să anuleze dreptul la limba română prin lege.
Românii din Ucraina nu pot fi acuzați de pro-rusism, mai ales că din cauza Rusiei nu se află ei acum în interiorul țării-mamă, ci între granițele altui stat. Dar nici nu pot să își dea viața pentru un stat care continuă politica de prigonire a românilor demarată de URSS! 
Reacția Guvernatorului din Cernăuți la adresa protestelor românești împotriva mobilizării dau notă de atitudinea anti-românească a puterii ucrainene: ”Am un mesaj şi pentru cei care pe fondul disperării soţiilor şi mamelor alimentează sentimente anti-ucrainene în regiune. Dacă militaţi împotriva integrităţii teritoriale a statului aveţi opţiunea de a merge în Rusia sau în orice altă ţară în care să trăiţi mai bine decât în Ucraina”! Românii nu au militat împotriva integrității teritoriale a Ucrainei, dar nici nu pot accepta să fie carnea de tun a Ucrainei, după ce au fost bătaia ei de joc! Românii din Ucraina nu pot fi acuzați de pro-rusism, mai ales că din cauza Rusiei nu se află ei acum în interiorul țării-mamă, ci între granițele altui stat. Dar nici nu pot să își dea viața pentru un stat care continuă politica de prigonire a românilor demarată de URSS! Dacă Kievul vrea devotamentul românilor, să facă bine să le respecte drepturile întâi, și abia apoi să le ceară sacrificiul suprem!  

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.